Κοινωνία

21/5/13 10:03

τελ. ενημ.: 21/5/13 10:16

Αντιδρά η ΟΛΜΕ στην υποχρεωτική παρουσία

Να ανακληθεί η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών και οι εντολές για την υποχρεωτική παραμονή τους σε άλλα κτίρια από αυτά στα οποία εργάζονται ζητούν οι καθηγητές.
Οπως καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, το υπουργείο με εντολές που διαβιβάζονται μέσω διευθυντών εκπαίδευσης, επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα αλλά δεν εμπλέκονται στις εξετάσεις, να παρευρίσκονται με υποχρεωτική παρουσία (χωρίς να έχουν εργασία αφού βρίσκονται εκτός του εργασιακού τους χώρου) από τις 8 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. σε άλλα σχολεία ή ακόμα και αθλητικά κέντρα και γήπεδα!
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές η επιβολή μιας εξαναγκαστικής υποχρέωσης, δηλαδή να υποχρεούνται σε παρουσία χωρίς έργο σε άλλα κτίρια, είναι εκδικητική και αδικαιολόγητη, καθώς δεν εξυπηρετεί τις συνήθεις και σε οποιαδήποτε εκδοχή ανάγκες των εξετάσεων και των σχολείων. Βρίσκεται εκτός των ορίων ακόμα και της επίταξης. Η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι θα στραφεί με κάθε νόμιμο μέσον εναντίον όσων ασκούν τέτοια μέσα εναντίον των καθηγητών, επιβάλλοντας αδικαιολόγητα και παράνομα μέτρα καταναγκασμού. Επίσης η Ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην αποδέχονται αυτή την εξευτελιστική μεταχείριση.

ΠΗΓΗ: E-GO

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση