27.1.2014 12:27

Αντί να μας αξιολογείτε βάλτε δασκάλους στις τάξεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητά με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου καταγγέλλοντας  για αδιαφορία το υπουργείο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρες τάξεις σε σχολεία του νησιού έχουν μείνει χωρίς δάσκαλο (Καλλιμασιά, Βολισσός, Καμπόχωρα) δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αλλά κυρίως στους μαθητές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής: «Έχει για άλλη μια φορά ξεχειλίσει η αγανάκτηση σε γονείς και εκπαιδευτικούς λόγω των απαράδεκτων ελλείψεων προσωπικού που έχουν δημιουργηθεί σε 5 τουλάχιστον σχολεία του νησιού μας, τα οποία είναι στην ύπαιθρο με ό, τι αυτό σημαίνει  για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Ενώ τους είχε αποσταλεί από την αρχή ο προγραμματισμός για άδειες λοχείας και άλλες ανάγκες οι ιθύνοντες του υπουργείου κώφευαν , αφού έχουν να ασχοληθούν με πιο σημαντικά… να  ξοδέψουν 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να μας αξιολογήσουν.
Ποιοι;;; Αυτοί που έχουν φέρει αυτή την κατάντια στα σχολεία μας.
Οι προτεινόμενες λύσεις από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας προσωρινού χαρακτήρα, αποτελούν μπαλώματα και επιτείνουν τα προβλήματα.
Ζητάμε  εδώ και τώρα να καλυφθούν τα κενά και να διατεθούν στη δ/νση πρωτοβάθμιας δύο δάσκαλοι και μία Νηπιαγωγός για να έχουν το δικαίωμα οι συνάδελφοί μας να αρρωστήσουν, αφού  και αυτό απαγορεύεται».

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ