19.9.2016 9:01

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου «Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον. Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

Επίθεση κατά όλων όσων συμμετείχαν στη συγκέντρωση της  προηγούμενης Τετάρτης εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου υπογραμμίζοντας ότι στόχος δεν ήταν οι πρόσφυγες αλλά η αριστερά. Σε αυτήν αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Η συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Χίο από «ομάδες πολιτών» ενάντια στους πρόσφυγες είχε ξεκάθαρο χρυσαυγίτικο, ρατσιστικό, φασιστικό, χουντικό πολιτικό στίγμα και στόχο:  όχι μόνο τους πρόσφυγες, αλλά την αριστερά, τη δημοκρατική κοινή γνώμη, την κοινωνική αλληλεγγύη. …Με βάση τη συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ - Τουρκίας  3500 πρόσφυγες  είναι εγκλωβισμένοι με απαγόρευση εξόδου από το νησί, σε άθλιους καταυλισμούς – κολαστήρια…Για να μην εξεγερθεί απέναντι σ’ αυτή την κατάφωρη αδικία ο χιώτικος λαός (που επί μήνες είχε επιδείξει αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες) έπρεπε έντεχνα να καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη κλίμα αποξένωσης … Σ’ αυτό το έργο συνέργησαν όλες οι αρχές του τόπου: ο δήμαρχος, που χρησιμοποίησε τους χρυσαυγίτες για να πειθαναγκάσει τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το λιμάνι, η εκκλησία, με πύρινους ξενοφοβικούς και εθνικιστικούς λόγους στα εκκλησιάσματα, ο αντιπεριφερειάρχης, που «χτίζει» ακροδεξιά καριέρα στη γραμμή Μπαλτάκου, οι θεοσεβούμενοι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ