11.7.2012 14:39

Ανταλλαγή…νερού!

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΟΔΕΚΤΕΙΝΗ EΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΓΙΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΙΑΝΑ

 
Κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα αποκτήσουν οι περιοχές από την Αγιοδεκτεινή έως του  Βάγια, από τις λίγες που δεν έχουν ακόμη και τροφοδοτούνται από περισσεύματα άλλων κοντινών δικτύων. Το έργο, που έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με προϋπολογισμό 380.000 ευρώ, θα κατασκευασθεί στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της αντιμετώπισης του υδρευτικού προβλήματος της Χίου.
Ακόμη, θα γίνουν δευτερεύοντα δίκτυα τα οποία θα εξυπηρετήσουν την υδροδότηση των κατοικιών οι οποίες βρίσκονται παράλληλα με τον κεντρικό αγωγό και μέχρι σήμερα υδροδοτούνται με πρόσθετες  παροχές.
Οι εργασίες θα καλύψουν την περιοχή από την οδό  Ι. Χανδρή στο ύψος της  Παναγίας Αγιοδεκτεινή  έως και τη  διασταύρωση της οδού Αγ. Μηνά με τον περιφερειακό των Θυμιανών στου Βάγια. Η σύνδεση του νέου δικτύου με το παλιό θα κατασκευασθεί στην οδό Ι. Χανδρή στην Αγιοδεκτεινή και τα κεντρικά σημεία διανομής θα εγκατασταθούν στις διασταυρώσεις της οδού Χανδρή με τον χείμαρρο  Κοκαλά και  με την οδό Καλαρώνη.
«Με το έργο αυτό καλύπτεται και η τελευταία περιοχή που δεν είχε κεντρικό δίκτυο ύδρευσης και θα λυθούν τα προβλήματα ελλιπούς τροφοδοσίας που παρατηρούνται κατά διαστήματα στα δυτικά κυρίως τμήματα της», δηλώνει ο Μ. Φυτούσης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ