22.2.2016 16:55

Άνοιξη εργασιών στην αίθουσα επιβατών

Την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών αναμένει το Λιμενικό Ταμείο προκειμένου να προχωρήσει στο πρώτο «λίφτινγκ» της αίθουσας επιβατών του Τελωνείου. Οι παρεμβάσεις θα αφορούν κυρίως μικροεπισκευές μέσα στο κτίριο καθώς και τη μόνωσή του.

«Επειδή το κυριότερο πρόβλημα έχει να κάνει με τη μόνωση και την οροφή του κτιρίου που μπάζει συνεχώς νερά και θάλασσα, αναμένουμε την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών οπότε και θα γίνει καλύτερη εφαρμογή των μονωτικών υλικών», ανέφερε ο  Μ. Μπελέγρης λέγοντας μάλιστα ότι οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις θα δρομολογηθούν από το 2017 οπότε και θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές.

Στο πλαίσιο των πρώτων επισκευών θα αποκατασταθεί και ο μηχανισμός της ηλεκτρονικής περγοτέντας που καταστράφηκε τον φετινό χειμώνα ενώ θα τοποθετηθούν και αυτόματα μηχανήματα πώλησης προϊόντων όπως νερά, αναψυκτικά και σνακς προκειμένου να εξυπηρετούνται οι Τούρκοι επισκέπτες του νησιού κατά τη διαδικασία θεώρησης των διαβατηρίων τους.

Παρόλα αυτά βασικό ζητούμενο παραμένει η επέκταση του κτιρίου του τελωνείου και η ενοποίησή του με το κτίριο της παλιάς ιχθυόσκαλας, έργο το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί μέσα στο επόμενο έτος, εφόσον τα οικονομικά του Λιμενικού Ταμείου το επιτρέψουν.

«Είναι μία πρώιμη συζήτηση η οποία όμως θα ανοίξει μετά το καλοκαίρι. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να εξετάσουμε, όπως για παράδειγμα και το ενδεχόμενο δημιουργίας Duty Free που παλαιότερα είχαμε απορρίψει», ανέφερε ο κ. Μπελέγρης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ