28.4.2016 10:14

Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας

ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΑΜΟΥ

Οι προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την κατάργηση της  αναγκαστικότητας των συνεταιρισμών , επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο., αφού δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την ψήφιση του νομοσχεδίου και ο αρμόδιος υπουργός χωρίς να χρονοτριβήσει καθόλου, με απόφαση του καταργεί την αναγκαστικότητα της Ένωσης Σάμου.

Όπως ανέφερε στο www.paseges.gr η δικηγόρος και πρώην Νομικός Σύμβουλος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κυρία Ανδριανή-Άννα Μητροπούλου, η οποία χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό της ΕΟΣ Σάμου, έχει ήδη υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου και τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, και αναμένεται η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό της εν λόγω ΚΥΑ με την οποία θα καταργεί την αναγκαστικότητα της Ένωσης Σάμου βασίζεται στο ότι παραβιάζεται η εθνική νομοθεσία. Συγκεκριμένα ο νόμος 4336/15 για το 3ο μνημόνιο, στις διατάξεις του οποίου περιέχεται η περίφημη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» η οποία θεωρεί πως η αναγκαστικότητα της ΕΟΣ Σάμου παραβιάζει τους κανόνες του ανταγωνισμού στην αγορά.

 Οι Σαμιώτες δεν προτίθενται να σταματήσουν θα προσβάλουν την  απόφαση στο ΣτΕ αλλά δυστυχώς εκ των εξελίξεων του Κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει και για τους υπόλοιπους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς και για την Ε.Μ.Χ .που πλέον χάρη στον νέο νόμο είναι ανοχύρωτοι απέναντι σε οποιονδήποτε ιδιώτη  κινηθεί εναντίον της

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ