15.1.2016 9:09

Άνοιξε η κουβέντα για τον ρουκετοπόλεμο

ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να προβεί σε ενέργειες με στόχο τη νομιμοποίηση του ρουκετοπόλεμου γνωστοποίησε στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Βροντάδου, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, στην τελευταία συνεδρίαση.

Την εξέλιξη αυτή γνωστοποίηση η ΛΑΣ με ανακοίνωση της αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο τοπικό συμβούλιο του Βροντάδου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: " ο Πρόεδρος της Δ. Κ.Βροντάδου μας μετέφερε την προφορική πληροφόρηση που είχε από το Δήμαρχο ότι προτίθεται να προβεί, σε συνεργασία  με  πολιτικούς φορείς του τόπου, στη νομιμοποίηση της ρουκέτας ως προϊόν του εθίμου, την ίδρυση συλλόγου για το έθιμο κ.λπ. "

Στην ίδια ανακοίνωση περιγράφεται και η αποψη της ΛΑΣ σχετικά με το θέμα :” οι προτιθέμενες ενέργειες δεν αντιμετωπίζουν θέματα ασφαλείας και οργάνωσης του εθίμου, ούτε φανερώνουν την πραγματική βούληση της Δημ. Αρχής,καθότι: α) το πρόβλημα απαιτεί συνολική θεώρηση και όχι αποσπασματική και β)η Δημ. Αρχή καθυστέρησε πολύ τις σχετικές διαδικασίες, οι οποίες έπρεπε να έχουν αρχίσει από την επομένη της διεξαγωγής του εθίμου και όχι εννιά μήνες μετά.

Ως  ΛΑ.Σ. Δ. Χίου, έχουμε καταθέσει σε κάθε συζήτηση για το ρουκετοπόλεμο,από 22-4-2015 και μέχρι σήμερα, εμπεριστατωμένη εισήγηση: για το ρουκετοπόλεμο ως έθιμο, για τις παθογένειες που προκύπτουν από τη διεξαγωγή του, προτάσεις για την οργάνωση εκ μέρους του Δήμου και των φορέων,  προτάσεις αυτοοργάνωσης εκ μέρους των συμμετεχόντων και την απαιτούμενη πολιτική βούληση του Δήμου και της κυβέρνησης", αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ