21.9.2015 11:07

Ανοικτά Δεδομένα στην Ακτοπλοΐα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΝΙΔΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά την ακτοπλοϊκή κίνηση στο Αιγαίο και να πληροφορηθούν τα πάντα αναφορικά με τα δρομολόγια και τα δεδομένα, μέσα από αναλύσεις και παρουσιάσεις, θα έχουν όσοι βρεθούν στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο, όπου θα πραγματοποιηθεί το «BLUE HACATHON» με θέμα τη δημιουργία ανοικτών δεδομένων (open data) στις επιβατικές μεταφορές στο Αιγαίο, και την ανάπτυξη μεθόδων και εφαρμογών που χρησιμοποιούν ανοικτά δεδομένα.  

Στη διάρκεια του διημέρου, θα επεξεργαστούν αυτά τα δεδομένα και θα διερευνηθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης τους για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων της Ναυτιλίας και του Τουρισμού, και τη διατύπωση συνεκτικών πολιτικών με στόχο την αύξηση της ελκυστικότητας των νησιών και την ανάπτυξη των Μεταφορών και του Τουρισμού, στο Αιγαίο.

Σε ποιους απευθύνετε

Όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση: «Σε όσους-ες έχουν όρεξη να ζήσουν ένα σαββατοκύριακο με data που για «πρώτη φορά» γίνονται ανοικτά με συστηματικό τρόπο.

- Σε όσους-ες θέλουν να γνωρίσουν την Ακτοπλοΐα μέσα από τους αριθμούς και τα δεδομένα της επιβατικής κίνησης, και να χρησιμοποιήσουν τη γνώση που προσφέρουν αυτά τα δεδομένα για να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες στην οργάνωση των δρομολογίων των επιβατηγών πλοίων στο Αιγαίο.

- Σε αναλυτές-τριες δεδομένων και προγραμματιστές-τίστριες που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη επιχειρηματικών εφαρμογών (ανοικτού λογισμικού, υβριδικές κλπ.) στις Μεταφορές, στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό.

- Σε φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, και νεαρούς επιστήμονες».

Την διοργάνωση της παρουσίασης έχει αναλάβει η Μονάδα Αριστείας Ανοικτού Λογισμικού του Παν. Αιγαίου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων (ΕΔΙΝΑΛΕ), το Εργαστήριο Νησιωτικής και Τοπικής Ανάπτυξης (ΕΤΝΑ) και το Εργαστήριο Διαχείρισης Πληροφορίας (i4M Lab) και η ΕΕΛ/ΛΑΚ (Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα)

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ