6.5.2014 13:44

«Ανοιχτή αγκαλιά» στους κατοίκους των Ψαρών

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Την 3η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής μέσα στο 2014 πραγματοποίησαν οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» στο πλαίσιο του  προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη Ζωή», με τη σύμπραξη του ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ και τη συνεργασία των Δήμων Ψαρών - Αγίου Ευστρατίου – Λήμνου, του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου.

Η εθελοντική Ομάδα των γιατρών και νοσηλευτών απέδειξαν άλλη μια φορά ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, με όποια δυσκολία και αν προκύψει.

Προτεραιότητα, όπως πάντα είχε ο παιδικός πληθυσμός και παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, η ομάδα των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών έφερε σε πέρας την αποστολή της, με τον άριστο συντονισμό, ανταπόκριση και βοήθεια των τοπικών Αρχών.

«Σε όλους τους προορισμούς, το 10ήμερο 5-10 Απριλίου 2014, εξετάστηκε το 100% του παιδικού πληθυσμού. Οι εξετάσεις έδειξαν πως σε γενικές γραμμές η υγεία των παιδιών είναι καλή, γεγονός που οφείλεται στη φροντίδα των γονιών, παρά τις οικονομικές και άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

 Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ελλείψεις και κενά σε θέματα που αφορούν στην στοματική και ψυχική υγεία τους. Για το λόγο αυτό δόθηκαν οδηγίες και συμβουλές στους γονείς από τους ειδικούς της αποστολής.

Με τους ενήλικες η κατάσταση  είναι διαφορετική. Οι σημερινές οικονομικές συνθήκες δεν τους επιτρέπουν να φροντίζουν την υγεία τους, όχι μόνο σε επίπεδα πρόληψης, αλλά ακόμη και σε περιπτώσεις που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

 Η ομάδα της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» κατέβαλε κάθε προσπάθεια να ανταποκριθεί στα προβλήματα αυτά και τα περιστατικά παιδιών και ενηλίκων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης παραπέμφθηκαν σε κρατικά Νοσοκομεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Τέλος, πρέπει να αναφερθούμε και να επισημάνουμε τη συρρίκνωση του πληθυσμού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα μικρά ακριτικά νησιά μας. Μια διαπίστωση που πρέπει να απασχολήσει όλους μας ιδιαίτερα», αναφέρει σε σχετική ενημέρωση η ανοιχτή αγκαλιά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ