5.9.2013 17:33

Ανοίγουν κι άλλες περιοχές κυνηγιού

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΕΥΧΑ, ΣΤΑ ΦΥΤΑ, ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΠΙΛΟΥΝΤΑ

Στις 31 Ιουλίου 2014 θα αρθεί η απαγόρευση του κυνηγιού όλων των θηραμάτων στις περιοχές έκτασης 12.098 στρεμμάτων των Διευχών, των Φυτών, της Σπαρτούντας και της Πισπιλούντας, που είχαν καεί από την πυρκαγιά της 26 Αυγούστου 2011.

Τα βόρεια όρια της περιοχής αρχίζουν από τη θέση Άγγελος, στο γεφύρι του επαρχιακού δρόμου Φυτών – Σπαρτούντας, συνεχίζουν έως τις ανεμογεννήτριες της Ποταμιάς και καταλήγουν στο εκκλησάκι της Αγ. Ειρήνης, στη θέση Ρόσι.

Δυτικά η περιοχή που ανοίγει  αρχίζει από την περιοχή του Κυμινά, συνεχίζει έως τα Γαβαθάκια, όπου αρχίζουν τα όρια του Καταφυγίου Άγριας Ζωής του Κυμινά, συνεχίζει ακολουθώντας το χείμαρρο Μαλαγγιώτη έως την περιοχή Νερόμυλοι και καταλήγει στο γεφύρι του δρόμου από τις Κηπουριές προς τη Βολισσό.

Νότια αρχίζει από το ρέμα στο Συκαμνίδι στους πρόποδες του Πελληναίου, συνεχίζει παράλληλα με τον επαρχιακό δρόμο των  Φυτών στην θέση Μελίγαλα και καταλήγει στα Διευχά.

Ανατολικά ξεκινάει και πάλι από το Συκαμνίδι, ακολουθεί τα πρανή του Πελληναίου, φτάνει στη θέση Μέγας Γκρεμός της Σπαρτούντας, ακολουθεί την κατεύθυνση έως την πηγή ύδρευσης των Κηπουριών, συνεχίζει το δρόμο προς τα Φυτά και καταλήγει στην θέση Άγγελος κοντά στην  Σπαρτούντας, απ’ όπου ξεκίνησε.

Το άνοιγμα των περιοχών αυτών θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των περιοχών της κεντρικής και νότιας Χίου που θα επιβαρυνθούν από το φετινό άνοιγμα των περιοχών στα Μεστά και τους Ολύμπους, που είχαν καεί από τη φωτιά του Αυγούστου του 2012. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ