27.12.2019 14:45

Ανοίγουν πανιά τα Καραβάκια των Ευχών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα «Καραβάκια των Ευχών».

10: 30 π.μ.: Προσέλευση των μαθητικών ομάδων στο 1Ο Γυμνάσιο Χίου, με τα ομοιώματα των πλοιαρίων.

Αν, ο καιρός το επιτρέψει, θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση στην αυλή του 1ου Γυμνασίου και, αμέσως μετά, διά της Απλωταριάς, οι σχολικές ομάδες θα κατευθυνθούν στην πλατεία Πλαστήρα και, από την υπάρχουσα σταθερή εξέδρα, θα τραγουδήσουν, ανά σχολείο, τα εορταστικά – σατιρικά δίστιχά τους.

Σε περίπτωση, όμως, κακών καιρικών συνθηκών, η όλη εθιμική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του 1ου Γυμνασίου και αμέσως μετά, θα γίνει το πέρασμα από την Απλωταριά με κατεύθυνση την πλατεία Πλαστήρα, για μία τελική, μικρής διάρκειας, συγκέντρωση. )

 11: 00 π.μ. (είτε στο 1ο Γυμνάσιο είτε στην πλατεία Πλαστήρα, σύμφωνα με τα παραπάνω):

-Εναρκτήρια κάλαντα «Αρχιμηνιάς» (από το Μουσικό Σχολείο Χίου)

-Στη συνέχεια,  μαθητικές ομάδες από Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Δ.Δ.Ε. Χίου, θα τραγουδήσουν τους επαινετικούς και σατιρικούς στίχους που έχουν ετοιμάσει για την υποδοχή του νέου έτους!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ