30.8.2018 13:45

Ανοίγει ο φάκελος για την επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους των Ταμπάκικων

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του τραυματισμού κατοίκων της περιοχής των Ταμπάκικων από διμοιρία των ΜΑΤ τον Απρίλιο του 2016.

Οι κάτοικοι προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για την απόφαση της τότε ηγεσίας του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής να μεταφέρει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη στο λιμάνι στα κτίρια της Οικογένειας Ζαφειράκη στην περιοχή, όπου λίγους μήνες πριν λειτουργούσε με υποτυπώδη μέσα το άτυπο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης.

Τότε αναίτια η διμοιρία των ΜΑΤ που έφθασε στο σημείο κατέβηκε από την κλούβα και ξεκίνησε να ξυλοκοπά αδιακρίτως με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 συμπολίτες μας, οι οποίοι τελικά προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Έπειτα από 2,5 χρόνια οι μάρτυρες εκείνων των τραγικών στιγμών καλούνται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης σε καταθέσεις, μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ