23.4.2016 6:34

Ανοίγει ο διάλογος για το νότιο τμήμα του λιμένα

Με τη συζήτηση των εξελίξεων γύρω από την επιστροφή του νότιου τμήματος του λιμένα από το ΤΑΙΠΕΔ στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο ξεκίνησε η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής.

Το αίτημα της "Χιακής Συμπολιτείας" να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε τη στασιμότητα που υπάρχει γύρω από το ζήτημα με τον Τ. Τύμπα να επισημαίνει στο σώμα ότι η δέσμευση του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί μείζον θέμα για τη Χίο που εγκυμονεί πιθανές δυσάρεστες εξελίξεις.

Όπως μάλιστα επεσήμανε, η εξαγγελία της δημιουργίας του νέου "υπερ- ΤΑΙΠΕΔ" αποτελεί χρυσή ευκαιρία για το νησί να ζητήσει ομόφωνα την επιστροφή του δεσμευμένου τμήματος στο Λιμενικό Ταμείο προκειμένου να αξιοποιηθεί από την ίδια την τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρης, ανέφερε τα ήδη γνωστά, ότι δηλαδή η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι θετική στην παραχώρηση της νότιας πλευράς του λιμένα και πάλι στον Δήμο, με την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του master plan που βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ