25.5.2016 13:13

Ανοίγει το γήπεδο της Χίου σε παιδιά προσφύγων και μεταναστών

Δεκτή υπό προϋποθέσεις έκανε το Νομιικό Πρόσωπο την αίτηση που κατέθεσε το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), για τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου Χίου από τα προσφυγόπουλα.

Της απόφασης αυτής,  θα ακολουθήσει σχετικό συμφωνητικό που θα υπογράψουν οι δυο συμβαλλόμενοι , ώστε άμεσα να μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, το Νομικό Πρόσωπο βάζοντας τους όρους του, άνοιξε τις πόρτες του γηπέδου, προκειμένου τα παιδιά έως 12 χρόνων να μπορούν να αθλούνται  και να εκτονώνονται συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες , με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική και σωματική τους υγεία.

Όπως δήλωσε στον "π" ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Π. Καμπούρης "Είναι ευπρόσδεκτοι στο Δημοτικό Στάδιο αν και εφόσον αποδεχτούν τα προαπαιτούμενα που είναι:  Ιατρική βεβαίωση για τους αθλούμενους, αθλητική ενδυμασία, τήρηση των κανόνων υγιεινής, παρουσία γυμναστή ή προπονητή και παρουσία συνοδού με σχετική ειδικότητα".

Για το πρόγραμμα άθλησης των προσφυγόπουλων  θα υπάρξει επιπλέον συνεννόηση με δεδομένο ότι η πρόταση κάνει λόγο για χρήση του γηπέδου  πέντε έως έξι ώρες την εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ