11.4.2012 15:23

Ανοίγει φτερά στην Αμερική η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών

Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Δεύτερο άνοιγμα στη μεγάλη αγορά των Η.Π.Α επιχειρεί η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών με τη συνεργασία Αμερικάνου  ιδιώτη επενδυτή που εκδήλωσε ενδιαφέρον εισαγωγής και αντιπροσώπευσης των προϊόντων της και της Medittera στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ενδιαφέρον είχε εκδηλωθεί το φθινόπωρο του 2011 και το αμερικάνικο κράτος, όπως πράττει πάντα, είχε ενημερώσει την Ένωση ότι την άνοιξη θα ελέγξει την παραγωγή των προϊόντων.

Οι έλεγχοι
Το κλιμάκιο του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων / FDA - Food & Drug Administration, ολοκλήρωσε τους ελέγχους του την τελευταία εβδομάδα του Μάρτη και, σύμφωνα με τις πρώτες προφορικές διαβεβαιώσεις, τα αποτελέσματα είναι απόλυτα θετικά. Ανάλογα θετική αναμένεται να είναι και η εισήγηση για τα αποτελέσματα του ελέγχου αξιολόγησης των εγκαταστάσεων της αλυσίδας παραγωγής της Ε.Μ.Χ. και της θυγατρικής της καθώς και το επίπεδο εξειδίκευσης του προσωπικού της Ένωσης που θα κατατεθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο εκτιμάται ότι θα δώσει την απαιτούμενη πιστοποίηση για να αποκτηθεί η άδεια εισαγωγών.
Η επιτυχία είναι πολύ σημαντική, αφού, μετά από την εγκατάσταση στη Νέα Υόρκη του καταστήματος Mastichshop, θα είναι η δεύτερη αλλά μεγαλύτερη επιχείρηση διείσδυσης στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ, που θα ανοίξει και επίσημα μετά την έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών. Με τη διαδικασία αυτή τα προϊόντα μαστίχας που φέρουν τη σφραγίδα της ΕΜΧ θα μπορούν πιστοποιημένα να πωλούνται σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.
Σημαντική επένδυση
«Το τελικό report δεν έχει έλθει ακόμη αλλά ο διευθυντής παραγωγής του Οργανισμού με διαβεβαίωσε προφορικά ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από όλα και η εισήγηση του θα είναι θετική», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης, Ε. Μονίαρος.
«Όσο περισσότερες αγορές ανοίγουν τόσο καλύτερο είναι για το προϊόν και την οικονομία μας. Αν καταφέρουμε και ανοίξουμε ακόμη περισσότερο την αγορά της Αμερικής θα είναι πολύ σημαντικό για την Ένωση και τη Χίο», καταλήγει. 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ