4.3.2014 18:23

Ανοίγει δρόμους στη νεανική επιχειρηματικότητα

ΣΕ ΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ OPEN COFFEE CHIOS

Τον δρόμο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας με εργαλεία τους νέους ανθρώπους, επιχειρεί να αναδείξει το 3ο Open Coffee Χίου που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τις 15:00 έως τις 18:00 του Σαββάτου.

Τι είναι το Open Coffee

«Πρόκειται για μία παγκόσμια κίνηση, που σκοπό έχει να αναδείξει καλές πρακτικές μικρών εταιριών με ταχύτερη ανάπτυξη που κατά βάση τις διαχειρίζονται νέα άτομα, είναι οι λεγόμενες start-up εταιρίες», εξηγεί εισαγωγικά ο Μιχ. Τέττερης ένας από τους διοργανωτές του 3ου Open Coffee.

Όπως αναφέρει ο ίδιος η αρχική ιδέα ήρθε από το εξωτερικό και αργότερα αναπτύχθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, δείχνοντας τον δρόμο κυρίως σε νέους ανθρώπους για το πώς θα εκμεταλλευθούν εργαλεία ώστε να ξεκινήσουν μία επιχείρηση που θα γίνει γρήγορα αποδεκτή από το κοινό.

«Στην αρχή γίνονται 3 παρουσιάσεις και μετά ακολουθεί συζήτηση πάνω στην επιχειρηματικότητα. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο που βοηθάει τους νέους ανθρώπους να κάνουν τη δική τους επιχείρηση και που μέχρι σήμερα ήταν ανασταλτικοί στο να επενδύσουν», λέει ο Μ. Τέττερης στον «π» και συνεχίζει: «Είναι ένας θεσμός με τρομερή δυναμική. Η Χίος δειλά- δειλά περνάει σε αυτή την εποχή. Αυτό το οποίο φοβούνται οι νέοι είναι η γραφειοκρατία και η έλλειψη κεφαλαίου. Όμως υπάρχουν πολλά παραδείγματα ακόμα και στη Χίο που συμπολίτες αξιοποίησαν ακόμα και αμερικανικά κεφάλαια για να ξεκινήσουν μία επιχείρηση», κατέληξε ο ίδιος.

Οι ομιλητές

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του 3ου Open Coffee είναι οι ομιλητές της εκδήλωσης. Πρόκειται για τρεις νέους επιχειρηματίες που χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία κατάφεραν ο καθένας στον τομέα του να αναδειχθεί υψηλά στην προτίμηση του κοινού.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση του Σαββάτου ομιλητές θα είναι οι:

  • Γιώργος Κωνσταντάς, που θα μιλήσει για την καινοτομική διαδικτυακή πλατφόρμα παραγγελιών E-food.gr η οποία πρόσφατα άνοιξε την αγορά της Χίου.
  • Νίκος Αναγνώστου, Ιδρυτής της εφαρμογής Discoveroom.gr, που θα παρουσιάσει έναν καινούργιο κι έξυπνο τρόπο να διαχειριζόμαστε τις διαδικτυακές κρατήσεις στα ταξίδια από το κινητό.
  • Αντιγόνη Μαϊστράλη, ManagingDirector του VolissosHolidayHomes, που θα μοιραστεί θέματα διαχείρισης αλλά και τις καινοτομικές πρακτικές που εφαρμόζει μέσα στο κλάδο που δραστηριοποιείται, τον τουρισμό.

 

Χορηγός επικοινωνία στο 3ο Open Coffee είναι το Politischios.gr. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ