5.4.2016 14:48

Ανησυχία από την κατάληψη του λιμένα Χίου [ΒΙΝΤΕΟ]

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ», ΛΕΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Κλειστός τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή θα παραμείνει ο κεντρικός λιμένας Χίου εξαιτίας της παρουσίας προσφύγων και μεταναστών που για 5η συνεχή ημέρα παραμένουν στον χώρο πρόσδεσης των πλοίων.

Με δηλώσεις του στον «π» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπελέγρη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της κατάληψης του λιμένα στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

Όπως εξήγησε ο κλάδος της κρουαζιέρας αλλά και οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, διατυπώνουν τον προβληματισμό τους λέγοντας ότι θα υπάρξουν ακυρώσεις αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες στο λιμάνι της πόλης.

«Δεν έχουμε μεγάλο χρονικό περιθώριο για να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρχουν αυτές οι εικόνες σε λίγες ημέρες. Ζητάμε πίστωση χρόνου, όμως πιεζόμαστε από τις καταστάσεις καθώς η ανησυχία ότι θα υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πλέον διάχυτη», σημείωσε ο κ. Μπελέγρης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ