1.8.2016 11:05

Ανησυχία από την αύξηση των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών

54 ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

Προβληματίζουν τους ιθύνοντες οι ολοένα αυξανόμενες προσφυγικές αφίξεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα το πρωί ανοικτά του Καταρράκτη έφτασαν 54 πρόσφυγες οι οποίοι περισυλλέχθηκαν από το Λιμενικό.

Τοκλίμα έγινε ακόμη «βαρύτερο» ύστερα και από τις δηλώσεις Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ  με τον πρόεδρο της Κομισιόν να κρούει το κώδωνα του κινδύνου σε σχετική του συνέντευξη και τη βρετανική εφημερίδα «Guardian» να κάνει λόγο για «συναγερμό στα ελληνικά νησιά».

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα, ο πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν έχει πολλές φορές υπονοήσει ότι θέλει να σπάσει τη συμφωνία για το Προσφυγικό. Αν συμβεί αυτό, μπορούμε να περιμένουμε ότι και πάλι πρόσφυγες θα στέκονται στις πύλες εισόδου της Ευρώπης. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, η επιτυχία της συμφωνίας μέχρι σήμερα δείχνει ότι είναι εξαιρετικά εύθραυστη». Την ανησυχία του κ. Γιούνκερ συμμερίζεται και η βρετανική εφημερίδα «Guardian», η οποία σε δημοσίευμα-ανταπόκριση από την Ελλάδα αναφέρεται στο θέμα της ανάκλησης των Τούρκων παρατηρητών από τα ελληνικά νησιά στα πλαίσια της αντίδρασης της τουρκικής κυβέρνησης στο αποτυχημένο πραξικόπημα και της μη αντικατάστασης τους. Στην ανταπόκριση της εφημερίδας γίνεται επίσης αναφορά και στον προβληματισμό που εκφράζουν για το θέμα και οι ελληνικές Αρχές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ