12.12.2012 15:17

Ανησυχεί για την καθυστέρηση των εργασιών

 
Ερώτηση μέσα από την οποία ζητάει να μάθει τις εξελίξεις γύρω από την ολοκλήρωση των εργασιών στο φράγμα «Κόρης Γεφύρι», κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Κ. Τριαντάφυλλος.
 
Όπως αναφέρει μέσα σε αυτή, η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει λύση στο υδρευτικό πρόβλημα του νησιού σε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό ενώ σημειώνει ότι έχει ασκηθεί επανειλημμένα κοινοβουλευτικός έλεγχος για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου.
 
«Η δημοπράτηση του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης κατασκευής φράγματος Κόρης Γεφύρι Ν. Χίου», προϋπολογισμού 4.950.000 ευρώ πραγματοποιήθηκε στις 08.11.2011 και με σχετική απόφαση εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού (ΥΑ 17/1968/14.02.2012) . Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου αυτού, είναι 12 μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού, ενώ η συνολική δαπάνη του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 27 εκατ. Ευρώ περίπου (το σύνολο των δύο εργολαβιών)» και ότι: «Η υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού θα ακολουθήσει μετά την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, λόγω προσφυγών».
 
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
 
1.     Έχει υπάρξει εξέλιξη σε ό,τι αφορά τις παραπάνω εκκρεμότητες, για να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου;
 
2.     Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί και ποιος ο σχεδιασμός για την ολοκλήρωση αυτού του μείζονος σημασίας έργου για το νησί της Χίου;»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ