30.6.2014 11:50

Το ανεξέλεγκτο κύμα προσφύγων οδηγεί σε έκτακτη σύσκεψη

ΑΚΟΜΑ 69 ΣΥΡΙΟΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ - ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ 184

Αντιμέτωπο με νέο ανεξέλεγκτο κύμα μετανάστευσης από την Τουρκία βρίσκεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που παρά τις συνεχείς προσπάθειες και περιπολίες αδυνατεί να ελέγξει πλήρως την κατάσταση στον δίαυλο Χίου – Τσεσμέ.

Στους 115 μετανάστες του Σαββατοκύριακου προστέθηκαν ακόμα 69 άτομα που εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στη Βόρεια Χίο και συγκεκριμένα στις περιοχές των Αμάδων και της Αμπέλου.

Τα νέα ενδεχόμενα που δημιουργούνται από την έλλειψη χώρου διαμονής ανάγκασαν τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου να προκαλέσει έκτακτη σύσκεψη των διοικητικών φορέων του νησιού προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Μερσινίδι έχει μέγιστη χωρητικότητα 110 ατόμων ενώ οι οικίσκοι δεν μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 30 άτομα.

Την ίδια ώρα σήμα κινδύνου εκπέμπει και το «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο με τον Διοικητή του να σημειώνει ότι τόσο οργανωτικά όσο και οικονομικά το Νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνεχείς αφίξεις εξ ανατολών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ