9.12.2014 17:25

Άνεργοι μεν, ενημερωμένοι δε [BINTEO]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

Εν μέσω κρίσης και με τους δείκτες ανεργίας να έχουν φτάσει στα ψηλότερα επίπεδα για το Β. Αιγαίο σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, το ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ και ο δήμος Χίου πραγματοποιούν ενημερωτικά προγράμματα για άνεργους και εργαζόμενους.

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και γενικότερα εργασιακά ζητήματα έχουν οι εργαζόμενοι χάρη στη διήμερη ενημερωτική δράση που υλοποιεί αύριο και μεθαύριο το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και ο Δήμος Χίου.

Το πρόγραμμα

Οι συνεργάτες του Περιφερειακού Παραρτήματος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Β. Αιγαίου θα βρίσκονται στο ΚΕΠ του Δήμου Χίου (Δημοκρατίας 6) και τις δύο ημέρες από τις 9.00 έως τις 12.00 με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη συλλογή ερωτημάτων για θέματα εργασίας, απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης (πχ. προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εργασιακά δικαιώματα, προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων κλπ.).

Παράλληλα την Πέμπτη 12.00- 13.00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στο Εργατικό Κέντρο Χίου με θέμα «Η ασφάλεια στο χώρο εργασίας» σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ν. Χίου, την Επιθεώρηση Υγείας και Ασφάλειας Ν. Χίου και το Σωματείο Οικοδόμων Χίου και την Παρασκευή, 11.00 - 12.00, διαδικτυακή σύνδεση με το νομικό τμήμα του κεντρικού ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στην Αθήνα, όπου οι ενδιαφερόμενοι από το χώρο του ΚΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν απευθείας τα ερωτήματα τους στους νομικούς συμβούλους του Δικτύου.

 «είναι μια πραγματικότητα η ανεργία, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν προβλήματα στο χώρο εργασίας. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει αν σταματήσουν τα προγράμματα αυτά που ενημερώνουν τους εργαζόμενους. Πρέπει αν συνεχίσουμε, να εκμεταλλευόμαστε όσα και ότι μπορούμε να παράγουμε μέχρι να ξεπεραστεί όλο αυτό», υποστήριξε ο Γ. Κρεατσούλας πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Και επιδοτούμενα

Για τους αποφοίτους ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ το ινστιτούτο της ΓΣΕΕ πραγματοποιεί επιδοτούμενα σεμινάρια με στόχο τη διασύνδεση των εργαζομένων με την αγορά εργασίας.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 80 ωρών  θεωρητικής κατεύθυνσης και απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις διάρκειας 6 μηνών  με επιδότηση που φτάνει τα 400 ευρώ για κάθε ωφελούμενο στο θεωρητικό μέρος και 480 ευρώ μηνιαίως για το πρακτικό, με το πρόγραμμα να καλύπτει και τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ