25.2.2017 13:46

Ανέβηκε η Μόστρα και ήταν όλοι εκεί [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

Στην τελική ευθεία μπήκαν από χτές το βράδυ οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις της Μόστρας στα Θυμιανά. Με τη συμμετοχή πλήθους  κόσμου, αλλά χωρίς Τούρκους τουρίστες τα μέλη, οι φίλοι του ΜΕΟΘ, οι κάτοικοι των Θυμιανών και πάρα πολλοί επισκέπτες  συμμετείχαν στο καθιερωμένο ανέβασμα της Μόστρας, που άνοιξε  το εορταστικό τετραήμερο στα Θυμιανά. Οι δρόμοι του χωριού  μετατράπηκαν σε ένα Διονυσιακό και ταυτόχρονα  Χολυγουντιανό  σκηνικό, όπου μεγάλοι και μικροί συμμετείχαν  στη γιορτή με πολύ κέφι και μπρίο. Οι καρναβαλιστές και οι θεατές έδωσαν τον γιορτινό  τόνο στην εναρκτήρια εκδήλωση της Μόστρας που ολοκληρώνεται αύριο με το κατέβασμα της Μόστρας και την παρέλαση αρμάτων, πληρωμάτων και καρναβαλιστών στους δρόμους του χωριού.

Το πιο αισιόδοξο μήνυμα  έδωσε και η νεολαία του χωριού, που πιστοποίησε ότι έχει παραλάβει, θα συνεχίσει και θα παραδώσει στις επόμενες γενιές το έθιμο με το οποίο οι Θυμιανούσοι  γιορτάζουν  τη νίκη των προγόνων τους επί των πειρατών στη μάχη που έγινε στην περιοχή του Στένακα, κοντά στο Μέγα Λιμνιώνα και το πανηγύρι που ακολούθησε  με το  Μοστράρισμα  - επίδειξη με περιφορά  - των σκηνωμάτων των ηττημένων επιδρομέων  στους δρόμους του χωριού.

Σήμερα το βράδυ ο ΜΕΟΘ οργανώνει το καθιερωμένο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού και το εορταστικό τριήμερο κορυφώνεται και ολοκληρώνεται αύριο με το κατέβασμα της Μόστρας και την καθιερωμένη παρέλαση  αρμάτων και  καρναβαλιστών στους δρόμους του χωριού. 

 

@ Δείτε φωτογραφίες στο Facebook του "π"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ