29.10.2019 17:01

Ανεβάζει στροφές και οργανώνεται ο Φορέας Τουρισμού της Χίου

Ο ιδιωτικός φορέας τουρισμού συστάθηκε σε σώμα πριν από ένα μήνα υστέρα από τις αρχαιρεσίες που προηγήθηκαν με την εκλογή του διοικητικού συμβουλίου του.

Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συνεδριάσεις του Δ.Σ. που σκοπό είχαν την διαμόρφωση ενός προγραμματικού πλαισίου για το πώς θα πορευθούμε το επόμενο διάστημα θέτοντας στόχους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους.

Οι τρεις κύριοι άξονες λειτουργίας – φιλοσοφίας μας έχουν να κάνουν:

α) με την εξωστρέφεια 

β) με τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου

γ) με την άσκηση πίεσης και διευθέτησης εσωτερικών ζητημάτων

(υποδομές, υπηρεσίες κλπ.)

Για τον λόγο αυτό ήδη έχουν συσταθεί οι παρακάτω ομάδες εργασίας:

1) πολιτιστικής κληρονομιάς 

2) ψυχαγωγίας-διασκέδασης

3) ανάπτυξης επιχειρηματικότητας 

4) γαστρονομίας

5) ανάπτυξης νέων και υφιστάμενων αγορών

6) ανάπτυξης-διαχείρισης προβολής της Χίου

7) εναλλακτικού τουρισμού

8 ) υποδομών

9) καθημερινότητας 

10) διεύρυνση βάσης

11) επικοινωνίας

Τις ομάδες εργασίας θα κληθούν να πλαισιώσουν τα μέλη του φορέα. Όλα τα μέλη θα μπορούν να εκφράζουν και να καταθέτουν την εμπεριστατωμένη γνώμη τους και την άποψη τους για τη λειτουργία του φορέα. Γι αυτό το σκοπό καλούμε όλα τα μέλη του φορέα σε συνάντηση στις 06/11 και ωρα 19:00 στο επιμελητήριο. Παράλληλα έχει καθοριστεί και το κόστος εγγραφής για τα υποψήφια μέλη. 

Σε αυτό το διάστημα έχουν γίνει συντονισμένες ενέργειες για τις εκθέσεις Ζαππείου και Σμύρνης που θα πραγματοποιηθούν εντός Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου όπου και θα συμμετάσχουμε.  Επίσης εντός Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί work shop παρουσίασης της Χίου στην Ολλανδία σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας με τον Φορέα μας.  Θέλοντας όλοι μαζί και θέτοντας ως κύριο στόχο την ανάπτυξη των αγορών της Ευρώπης, ο φορέας καταβάλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια επαναπροσέγγισης δυο νέων αγορών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επαφές του φορέα με την διευθύντρια του Γραφείου Τουρισμού του ΕΟΤ Ιταλίας που είχε ως αποτέλεσμα το fam trip δημοσιογράφων και σε δεύτερη φάση την αποστολή tour operators και travel agents στο νησί μας, την άνοιξη.

Τέλος θα θέλαμε να καταθέσουμε το πάρα πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ του φορέα μας , του Δήμου , της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Επιμελητηρίου. Οι καλές προθέσεις από όλους δεν αρκούν από μόνες τους φυσικά, αυτές θα πρέπει να μετουσιωθούν σε πράξεις για να έχουμε όλοι μας τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γνωρίζουμε ως ιδιωτικός φορέας τουρισμού ότι ο δρόμος της τουριστικής ανάπτυξης και αναβάθμισης του νησιού μας είναι αρκετά δύσκολος αλλά όλοι μας είμαστε πεπεισμένοι ότι με σκληρή προσπάθεια, μεσοπρόθεσμα και φυσικά μακροπρόθεσμα, θα τα καταφέρουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ