10.3.2015 18:52

Αναζητούν νέο χώρο για τους ρουκετοσύρτες

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΥ

Πυρετός διαβουλεύσεων και διεργασιών,  επικρατεί αυτές τις μέρες μεταξύ των εμπλεκόμενων και πρωταγωνιστών του ρουκετοπόλεμου, για την όσο το δυνατόν ομαλότερη διεξαγωγή του εθίμου.

Στη πρόσφατη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του δήμου, των ρουκετατζήδων, των εργολάβων και του τοπικού συμβουλίου  Βροντάδου ασχολήθηκαν μόνο με την οργάνωση των μέτρων προστασίας των ιδιοκτησιών.

Ο Δήμος είναι διατεθειμένος να προστατέψει τα σπίτια,τις ιδιοκτησίες και τις εκκλησίες  και προσφέροντας όσα μπορεί στα όρια των δυνατοτήτων του που περιορίζονται ασφυκτικά με δεδομένο τον αμφιλεγόμενο χαρακτήρα του εθίμου.

Εμμένει

Στην άτυπη διαδικασία της Κυριακής δεν κλήθηκε να συμμετάσχει ο ιδιοκτήτης του επίμαχου οικόπεδου. Προς το παρόν, τουλάχιστον, εξακολουθεί να δηλώνει  αποφασισμένος να μην το διαθέσει, επειδή η πρώην δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει απέναντι του.

Άτυπες προτάσεις

Οι ρουκετατζήδες κατάθεσαν ανεπίσημα διάφορες  προτάσεις. Άτυπα προτείνουν να στηθούν τα συνεργεία στην όχθη του χειμάρρου μπροστά στην εκκλησία, αλλά δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν και το κόστος των απαιτούμενων μέτρων προστασίας των νέων ιδιοκτησιών που θα ενταχθούν στην δραστική  ακτίνα των εκτοξεύσεων.

Παράλληλα νέα σύσκεψη σχετικά με τη διεξαγωγή του εθίμου και το πού ακριβώς θα στηθούν οι ρουκετοσύρτες της Ερειθιανής πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ