Κοινωνία

4/11/15 13:59

τελ. ενημ.: 5/11/15 15:52

Αναζητώντας τον ιδιοκτήτη τους

ΣΑΦΑΡΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αγώνα για να απομακρύνει από τους δρόμους της πόλης τα εγκαταλελειμμένα δικύκλα που καταλαμβάνουν χώρους στάθμευσης σε κεντρικά σημεία  καταβάλλει από το πρωί της Τετάρτης η Δημοτική Κοινότητα Χίου.

Με πρωτοβουλία του μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Στ. Τριανταφυλλίδη τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας απομάκρυναν συνολικά 12 δίκυκλα στα οποία προηγουμένως, σύμφωνα με τη νομοθεσία, είχαν τοποθετηθεί προειδοποιητικά αυτοκόλλητα προς τους ιδιοκτήτες για άμεση απομάκρυνση εντός 45 ημερών.

«Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες δικύκλων τα παρατούν μέσα στην πόλη, είτε στα συνεργεία κι έπειτα δεν τα ξαναπαίρνουν ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές αφού πολλές πολύτιμες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο καταλαμβάνονται από παρατημένα δίκυκλά ή Ι.Χ. αυτοκίνητα», ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης.  

Όπως εξήγησε ο ίδιος μετά την συλλογή τους από τα συνεργεία, μεταφέρονται σε ιδιωτική μάντρα με την οποία ο Δήμος έχει υπογράψει σύμβαση. Εκεί ο ιδιοκτήτης μπορεί να τα αναζητήσει μέσα σε διάστημα 10 ημερών διαφορετικά θα οδηγούνται σε ανακύκλωση.

«Ο Δήμος κρατάει αρχείο με φωτογραφίες και ημερομηνίες και ανά τακτικά διαστήματα κάνει περισυλλογή των οχημάτων που έχει τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο. Σήμερα απομακρύνθηκαν 12 δίκυκλα από τρία συνεργεία του Δήμου και θα ακολουθήσουν κι άλλα», κατέληξε σε δηλώσεις τους ο κ. Τριανταφυλλίδης. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση