17.10.2016 16:35

Αναζητώντας τεχνογνωσία στην ανακύκλωση

ΣΤΑ "ΘΡΑΝΙΑ" ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σεμινάριο για τις διαδικασίες με τις οποίες μπορεί να βελτιστοποιηθεί η διαδικασία της επεξεργασίας των ανακυκλώσιμων υλικών και να αυξηθεί το ποσοστό των ανακυκλώσιμων υλικών που διαχωρίζονται από τα σύμμικτα απορρίμματα που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ, παρακολούθησαν Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης και ο Πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ, Σωκράτης Συριώδης.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο μηχανικής διαλογής σύμμικτων απορριμμάτων του νομού Χανίων, ύστερα από πρόσκληση της εταιρείας Tomra, η οποία είχε αναλάβει την αναβάθμιση του εργοστασίου για την καλύτερη επεξεργασία των ανακυκλώσιμων υλικών.

Εν συνεχεία, παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία διαλογής στο μεγάλο εργοστάσιο των Χανίων, το οποίο έχει δυνατότητα επεξεργασίας και διαλογής, έως και 100.000 τόνων το χρόνο, με το ποσοστό των ανακυκλώσιμων υλικών που διαλέγονται από τα σύμμικτα απορρίμματα να φθάνει το30%.

Παράλληλα,είχαν επαφές με στελέχη της εταιρείαςTomra, για να ερευνηθούν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε αυτή η τεχνογνωσία να μεταφερθεί στη Χίο και να δημιουργηθεί εδώ ένα μικρότερο τέτοιο εργοστάσιο στον ΧΥΤΑ, ούτως ώστε να αυξηθεί το ποσοστό των ανακυκλώσιμων υλικών που διαλέγονται από τα απορρίμματα και να ξεκινήσει η παραγωγή κομπόστ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ