Κοινωνία

28/9/15 10:39

τελ. ενημ.: 28/9/15 16:23

Ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας. Θα υπολογίζονται με βάση την αξία του αυτοκινήτου

Τέλος μπαίνει στη φορολόγηση των ΙΧ βάσει των κυβικών αφού πλέον τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται σύμφωνα με την εμπορική αξία του κάθε αυτοκινήτου ενώ θα καταβάλλουν τέλη και επιπλέον φόρους και τα αυτοκίνητα με χαμηλούς ρύπους. 

Στην πράξη ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών με αξία 15.000 ευρώ θα έχει πολύ λιγότερα τέλη από ένα επίσης 1.600 κυβικών αλλά εμπορικής αξίας 25.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως αυτές οι αλλαγές θα έρθουν από το 2016 και θα αφορούν σε πρώτη φάση τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 και μετά (καινούργια ή μεταχειρισμένα). Δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τα πιο παλιά αυτοκίνητα και πως θα υπολογίζονται τα τέλη αν και υπάρχει η σκέψη να υπολογίζονται με βάση την αξία που προκύπτει από την ασφάλεια των αυτοκινήτων.

Επίσης για στα αυτοκίνητα -καινούρια ή μεταχειρισμένα- που εισάγονται θα υπολογίζεται και το τέλος ταξινόμησης, αλλά και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση σε όσους έχουν αυτοκίνητο μεγάλης αξίας αλλά όχι και πολύ μεγάλη μείωση στα χρήματα που πληρώνουν όσοι έχουν φθηνό ή παλιό αυτοκίνητο καθώς οι φόροι αυξάνονται και τα έσοδα που υπολογίζει το κράτος εκτινάσσονται από το 1 δισ. που είναι για φέτος στα 1,6 δισ. το 2016.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση