29.3.2013 13:54

Αναταραχή στον Καταρράκτη για το βιολογικό

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΥΤΟΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Νέο μέτωπο αυτή τη φορά με τους κατοίκους του Καταρράκτη ανοίγει η ΔΕΥΑΧ. Αιτία είναι η πρόταση που έχει κατατεθεί από τη διοίκηση της επιχείρησης για εγκατάσταση μονάδας κόμπακτ βιολογικού καθαρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Ρουχουνίου και συγκεκριμένα στον παλιό σκουπιδότοπο του Καταρράκτη.

Έξωση στον παλιό

Ο υπάρχων βιολογικός καθαρισμός του οικισμού, φιλοξενείται σε ιδιωτική έκταση στην παραλία του Καταρράκτη. Ο ιδιοκτήτης της με ένδικα μέσα κατάφερε να πετύχει μια απόφαση με την οποία η ΔΕΥΑΧ καλείται να αποχωρήσει από το αγροτεμάχιο και να απομακρύνει το βιολογικό καθαρισμό από αυτό. Έτσι ο οικισμός απειλείται να επιστρέψει στο σύστημα που είχε δεκαετίες πριν και όλα τα λύματα να καταλήγουν από τα σπίτια στη θάλασσα με όλες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκύπτουν από αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Φυτούση εξετάζονται τρεις λύσεις, η μία είναι να μη μετακινηθεί ο βιολογικός από την παραλία, η δεύτερη να προωθηθούν τα λύματα στο βιολογικό της Χίου μέσω Καλλιμασιάς και η τρίτη να τοποθετηθεί μια μικρή μονάδα στην ευρύτερη περιοχή του Ρουχουνίου, στον παλιό σκουπιδότοπο του Καταρράκτη.

Το τελευταίο είναι που ξεσηκώνει τους κατοίκους οι οποίοι θεωρούν πως το Ρουχούνι, μαζί με την Παν. Ρουχουνιώτισσα που αποτελούν αξιοθέατα και σημεία αναφορά για το χωριό, θα υποβαθμισθούν με την τοποθέτηση αυτής της μονάδας.

Ενημέρωση

Σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος και να βρεθεί η χρυσή τομή, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και η αντιδήμαρχος Ιωνίας Αθ. Θλιβίτη προγραμματίζουν μέσα στην εβδομάδα μια ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ