30.8.2012 9:57

Ανασφαλείς

• Ο Ο.Ν. ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 
Στον αέρα βρίσκονται ακόμη οι ασφαλισμένοι του Π.Ο.Ν Χίου του Οίκου Ναύτη, αφού η κεντρική διοίκηση δεν έχει υλοποιήσει την εξαγγελία της για λειτουργία του Π.Ο.Ν Χίου με το παλιό σύστημα, σε ένα καθεστώς κάποιας έμμεσης αυτονομίας, ενώ εκκρεμεί και η υπόθεση των συμβασιούχων γιατρών, που δεν δέχονται την σιωπηρή παράταση των συμβάσεων τους, με αποτέλεσμα να εξετάζουν τους ασφαλισμένους με ιδιωτικό καθεστώς. 
Οι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν πάρει σαφείς οδηγίες για ορισμένα πράγματα, όπως οι ιατρικές πράξεις, τα ακτινοδιαγνωστικά και άλλα, με αποτέλεσμα να νοιώθουν ανασφαλείς από την εύθραυστη λειτουργία  και να  ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για την διασφάλιση του μέλλοντος τους και κατ’ επέκταση την εύρυθμη λειτουργία του Π.Ο.Ν Χίου.   Η εξαγγελία της λειτουργίας του παρατήματος του Π.Ο.Ν Χίου του Οίκου Ναύτη με το παλιό σύστημα, τύπου κάποιας αυτονομίας, έχει δημοσιοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Στις 20 Ιουλίου ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ πιστοποίησε με δύο διευκρινιστικές εγκυκλίους   την διαφοροποίηση του Π.Ο.Ν Χίου από όλα τα άλλα πανελλαδικά, που παραμένουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 
 
Σιωπηρή                  
Η πρόεδρος του Ο.Ν Μ. Δίπλα υποστηρίζει ότι έχει δώσει εντολή «να  κοινοποιηθούν στο παράρτημα Χίου αναλυτικές οδηγίες για να εξετάζονται και να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι  με τον παλιό τρόπο, χωρίς να  αυτό να σημαίνει ότι οι παλιές είναι ανεπαρκείς». Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στο ότι δεν μπορούν να γίνουν νέες συμβάσεις γιατρών, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει ο οργανισμός να ενταχθεί και πάλι στον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με την Μ. Δίπλα, «για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο είχε συμφωνηθεί να γίνει μια σιωπηρή παράταση των συμβάσεων των  συνεργαζόμενων συμβασιούχων», την οποία όμως απέρριψαν οι γιατροί αφού δεν τους κατοχυρώνει νομικά.
 
Διευκρινήσεις
Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας  η πρόεδρος του Ο.Ν  είχε υποσχεθεί ότι «θα υποχρέωνε  τις υπηρεσίες της να δώσουν πιο αναλυτικές οδηγίες και να απαντήσουν στα ερωτήματα του ΠΟΝ με  σαφείς διευκρινίσεις», κάτι που «έως τώρα δεν έχει γίνει ακόμη», όπως διευκρινίζει η προϊσταμένη του Π.Ο.Ν Χίου Ελλ. Χαλλιωρή.
 
Η αυτονομία
Η εξαγγελία της λειτουργίας του παρατήματος του Π.Ο.Ν Χίου του Οίκου Ναύτη με το παλιό σύστημα, τύπου κάποιας αυτονομίας, έχει δημοσιοποιηθεί περίπου από τις 13 Ιουλίου. Με εντολή του Ο.Ν λίγες μέρες αργότερα δημοσιοποιήθηκε η απόφαση και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ με δύο διευκρινιστικές εγκυκλίους πιστοποίησε την διαφοροποίηση του Π.Ο.Ν Χίου από όλα τα άλλα πανελλαδικά, που παραμένουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ