26.5.2012 18:07

Ανάσα προσλήψεων στο Δήμο

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ 10.000 ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Πράσινο φως για την προκήρυξη περίπου 10.000 εποχικών θέσεων στους δήμους άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, παρακάμπτοντας για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών την απαγόρευση προσλήψεων που επιβάλλεται κατά την προεκλογική περίοδο. Με απόφασή του, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το αργότερο έως την ερχόμενη Τρίτη, γνωμοδότησε θετικά για την άρση της απαγόρευσης έπειτα από σχετικό ερώτημα που είχε υποβάλει το υπουργείο Εσωτερικών. Οι θέσεις αφορούν προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας των δήμων, σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και ναυαγοσώστες, πυροφύλακες και εργαζομένους για τις παιδικές κατασκηνώσεις.
Μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης και αφού εκδοθούν οι προβλεπόμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατανομή των θέσεων, οι δήμοι θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην έκδοση προκηρύξεων για την κάλυψή τους. Η θετική αυτή εξέλιξη βρέθηκε στο επίκεντρο και της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη με εκπροσώπους της Κεντρικής Ενωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ). Παράλληλα, η ΚΕΔΕ ενημέρωσε τον υπουργό για τη διαδικασία ελέγχου των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων θέτοντας την ανάγκη να διατεθούν έγκαιρα τα απαιτούμενα κονδύλια για την καταβολή τους.
Η απόφαση αυτή θα έρεθι ως μάνα εξ ουρανού για το Δήμο χίου, αφού η υπηρεσίες του κι ειδικά η Υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί οριακά από την έλλειψη εποχικού προσωπικού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ