10.5.2013 10:17

Ανάσα για την τοπική αγορά η Μ. Εβδομάδα αλλά...

«Σαφώς καλύτερη από την περασμένη χρονιά», χαρακτήρισε την εμπορική κίνηση όπως αυτή καταγράφηκε τη φετινή Μ. Εβδομάδα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου Β. Σπανολιός, σε δηλώσεις του στον «π».

Ο ίδιος απέδωσε την αυξημένη κίνηση στο γεγονός ότι οι επισκέπτες του νησιού ήταν περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι αλλά και στον καλό καιρό που επικράτησε μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

«Γενικά μπορούμε να πούμε ότι ήμασταν σε καλύτερα επίπεδα σε σύγκριση με το 2012. Ήταν κάτι που χρειαζόταν η τοπική αγορά γιατί ο Απρίλιος ήταν χειρότερος σε σχέση με πέρυσι και έτσι η Μ. Εβδομάδα μας έδωσε μεγάλη ανάσα.

Σε γενικότερα όμως επίπεδα η τοπική αγορά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Το ότι μία εβδομάδα είχαμε αύξηση του τζίρου δεν μπορεί να αντισταθμίσει το όλο αρνητικό κλίμα που βιώνουμε εδώ και 3 χρόνια», σημείωσε ο ίδιος.

«Εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφορών»

Στο μικροσκόπιο του Εμπορικού Συλλόγου του νησιού θα βρεθεί στο προσεχές διάστημα το ενδεχόμενο 10ημέρου προσφορών αφού ήδη μεγάλοι σύλλογοι όπως της Αθήνας έσπευσαν να δελεάσουν το καταναλωτικό κοινό με προσφορές της τάξεως του 50% ώστε να καλυφθεί το κενό που παρατηρείται μετά από κάθε μεγάλη εορτή.

«Δεν το αποκλείουμε σαν σενάριο αλλά απομένει να το συζητήσουμε και να λάβουμε τη σχετική απόφαση. Και εμείς ενημερωθήκαμε για την πρόθεση άλλων συλλόγων μέσω των ΜΜΕ και θα το εξετάσουμε διεξοδικά», κατέληξε ο κ. Σπανολιός.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ