2.6.2014 12:38

Αναποτελεσματικό στην πρώτη νοτιά

-ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΘΙ

Μία ισχυρή νοτιά ήταν αρκετή για να καταδείξει τα προβλήματα του τουριστικού αγκυροβολίου της Βολισσού σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν στον «π» ότι ως προς το σκέλος της προστασίας από τους νότιους ανέμους «το έργο έχει αποτύχει παταγωδώς».

«Περιμέναμε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ότι τέτοια φαινόμενα θα άνηκαν οριστικά στο παρελθόν. Όμως με την πρώτη νοτιά που δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με άλλες φορές, έσπασαν βάρκες, η θάλασσα έβγαινε ζωντανή έξω στη στεριά και έφθανε μέχρι τα καταστήματά μας», είπαν οι ίδιοι.

«Τρέχαμε και δεν φθάναμε»

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από προηγούμενο δημοσίευμα του «π» που ανέφερε ότι ο εργολάβος ανέφερε στον Δήμο Χίου το πέρας των εργασιών, οι ίδιοι οι κάτοικοι θα διαπίστωναν με τα μάτια ότι οι εργασίες όχι μόνο δεν αρκούσαν για να προστατεύσουν τα σκάφη από το νότιο άνεμο, αλλά ότι χρειάζεται επιπλέον παρέμβαση στον τουριστικό λιμένα.

«Το είχαμε επισημάνει από την αρχή στον εργολάβο ότι το πρόβλημά μας είναι η νοτιά. Δυστυχώς δεν ξέρω γιατί δεν μας άκουσε. Τρέχαμε 12 άνθρωποι από το απόγευμα μέχρι και τις 3 τα ξημερώματα να σώσουμε ότι μπορούμε. Και δεν είναι ότι αυτό έγινε αντιληπτό μόνο από εμάς. 1 ιστιοπλοϊκό με τουρίστες αγανάκτησε. Όλο το βράδυ το σκάφος περιστρέφονταν από τον αέρα. Ρίξαμε ένα κάρο λεφτά και η θάλασσα έμπαινε ζωντανή μέσα στο καταστήματά μας. Εφιστούμε την προσοχή όλων ότι ο εργολάβος δεν θα πρέπει να φύγει. Να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες άμεσα», ανέφερε στον «π» ο Γ. Μαδιανός καταστηματάρχης στην περιοχή των Λημνιών.

«Από τα Λημνιά στο Λιθί»

Τα λεγόμενα του Γ. Μαδιανού επιβεβαίωσε και άλλος καταστηματάρχης της περιοχής. Ο Πέτρος Μαυρομάτης ήταν από τους λίγους που έζησαν ώρες αγωνίας σε μία προσπάθεια να σώσει το 15 μέτρων σκάφος του. Όπως είπε στον «π» υπήρξαν σημαντικά προβλήματα καθώς όλη τη νύχτα οι κάτοικοι έδωσαν μάχη προκειμένου να περισώσουν ότι μπορούσαν.

«Τα όσα ζήσαμε δεν τιμούν κανέναν και κυρίως τον χαρακτηρισμό του τουριστικού αγκυροβολίου. Μία από τις βάρκες έσπασε και στο παρά πέντε τη βγάλαμε έξω πριν βουλιάξει. Δεν μπορεί το έργο να παραδοθεί έτσι. Δώσαμε τόσα χρήματα για να τρέμει η ψυχή μας κάθε φορά; Ας αναρωτηθούν μετά γιατί όλοι παίρνουν τα σκάφη τους και τα δένουν στο Λιθί και στα Μεστά», επεσήμανε ο κ. Μαδιανός.

«Δεν έχει παραληφθεί το έργο»

Από την πλευρά του πάντως ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι το  έργο δεν έχει παραληφθεί ακόμα και ότι οι καταγγελίες των κατοίκων θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.

«Έχω υπάρξει γνώστης των προβλημάτων στο τουριστικό καταφύγιο της Βολισσού. Διαβεβαιώνω όμως τους πάντες ότι όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη και ήδη έχω ενημερώσει για τα προβλήματα που προέκυψαν τους αρμόδιους φορείς», είπε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ