6.3.2020 11:01

«Αναντικατάστατη η παρουσία και η προσφορά της γυναίκας»

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στις 8 Μαρτίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας όχι μόνο για συμβολικούς αλλά για ουσιαστικούς ανθρώπινους λόγους. Η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας θεσπίστηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1977, για να τιμάται η μνήμη των γυναικείων αγώνων για την κατάκτηση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων.

Διαχρονικά οι αγώνες των γυναικών για ισοτιμία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες ήταν σκληροί, επίμονοι και διαρκείς. Άλλαξαν πολλά στο πέρασμα του χρόνου, αλλά μένουν ακόμα πολλά για να αλλάξουν.

Σε διαφορετικές καταστάσεις και νέες συνθήκες τα αιτήματα της ισότητας παραμένουν αδιαπραγμάτευτα.

Διαφορετικές, αλλά ισότιμες, πολυτάλαντες, πολυσχιδείς και πολυδιάστατες οι γυναίκες σήμερα αγωνίζονται σε πολλά κοινωνικά πεδία, προσπαθώντας να ανταποκριθούν ταυτόχρονα σε πολλούς ρόλους.

Στις 8 Μαρτίου τιμάμε ακόμα στην καθημερινή ζωή της κοινωνίας μας, την αναντικατάστατη παρουσία και προσφορά της γυναίκας, της μάνας, της αδερφής, της συντρόφου στην κοινωνική ζωή, στην οικογένεια, στην επιστήμη, στον πολιτισμό και στην τέχνη.

 

 

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες.

 

Παντελής Μπουγδάνος

Αντιπεριφερειάρχης Χίου

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ