24.1.2017 15:13

Ανανεώνουν τις συμβάσεις των εργαζομένων στην υποτιθέμενα κλειστή Σούδα

Τη μια μετά την άλλη ανανεώνει ο Δήμος Χίου τις συμβάσεις των εργαζόμενων στη Σούδα παρά την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής. Αιτιολογώντας την πρακτική αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Δήμο. Ο αντιδήμαρχος Χίου Γ. Καραμανής υποστηρίζει πως όσο υπάρχει κόσμος στη σούδα, αναγκαστικά θα ανανεώνονται οι συμβάσεις του βοηθητικού προσωπικού.

Δεν γίνεται αλλιώς

«Όσο θα υπάρχουν 800 και 1000 άτομα στη σούδα, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τους παρέχει το φαγητό, τη φύλαξη, το ρεύμα κι ότι άλλο μπορεί. Αλλιώς η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη» σημειώνει ο κ. Καραμανής συμπληρώνοντας πως οι συμβάσεις είναι 2μηνες και μπορούν σύμφωνα με το συμφωνητικό να λήξουν ακόμη και την επόμενη μέρα από τ κλείσιμο του καταυλισμού. «Κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν πως υπάρχει ο Δήμος, πως δεν είναι όλα ανεξέλεγκτα και πως δεν υπάρχει κράτος εν κράτει στη Σούδα. Ο Δήμος Χίου υπογράφοντας τη σύμβαση με την Ύπατη Αρμοστία, ενόχλησε πολλούς προφανώς από τους κύκλους των Μ.Κ.Ο.. Αυτοί είναι που ξεσηκώνουν προκαλώντας αυτά τα ερωτήματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πρέπει κάποιος να υπάρχει να διασφαλίζει τα βασικά γι αυτούς τους ανθρώπους. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι», κατέληξε ο κ. Καραμανής, περιγράφοντας μια τεταμένη κατάσταση μεταξύ δήμου και κάποιων Μ.Κ.Ο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ