18.12.2015 18:42

«Ανακυκλώσιμη» γιορτή στην Πλατεία Βουνακίου [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΝΟΧ

Με χαμόγελα και παιδικές φωνές γέμισε το απόγευμα της Παρασκευής η Πλατεία Βουνακίου στο πλαίσιο των δράσεων του ΔΙΑΝΟΧ και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «ανακυκλώμενα Χριστούγεννα».

Μαθητές από 17 δημοτικά σχολεία του νησιού πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία στολίζοντας τα  20 ξύλινα χριστουγεννιάτικα δέντρα με στολίδια που προήλθαν από αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών.

Η Χριστουγεννιάτικη Δράση  είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την κατανόηση της λειτουργικής αξίας της ανακύκλωσης μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο την επικοινωνία της σχολικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινότητα του Δήμου Χίου, την ανάπτυξη της ενεργούς πολιτειότητας των μαθητών και την δραστήρια εμπλοκή τους σε δρώμενα του τόπου μας.

Έκλεψε την παράσταση το «φυτώριο» της φιλαρμονικής

Ξεχωριστή υπήρξε από κάθε άποψη η συμμετοχή των νέων της φιλαρμονικής του Δήμου Χίου που παιανίζοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια έκλεψαν την παράσταση, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι το μέλλον της προβλέπεται λαμπρό.

Στην χριστουγεννιάτικη δράση συμμετέχουν οι εξής σχολικές μονάδες:

1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 3οΔημοτικό Σχολείο Βροντάδου, Δημοτικό Σχολείο Κάμπου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, Δημοτικό Σχολείο Καλαμωτής, Δημοτικό Σχολείο Βολισσού, 4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, Βούρειο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Νηπιαγωγείο Καμποχώρων, 1ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου, Νηπιαγωγείο Συκιάδας, 10ο Νηπιαγωγείο Χίου, 5ο Νηπιαγωγείο Χίου, Νηπιαγωγείο Λιβαδίων

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ