16.7.2012 12:26

Ανακύκλωσε τον… Γαϊτάνο!

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

 Κλιμακωτές αντιδράσεις με αποκορύφωμα την «εκδίωξη» του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, Αλ. Γαϊτάνου, προκάλεσε η αντιπαράθεση συνδικαλιστών και δημάρχου για την ανακύκλωση.
 
Με απόφαση δημάρχου προχθές το πρωί ο Αλ. Γαϊτάνος μεταφέρθηκε από τα ΚΕΠ όπου ήταν προϊστάμενος στην Διεύθυνση Ανάπτυξης του δήμου με χρέη επίσης προϊσταμένου.
Ο δήμαρχος προφανώς «απάντησε» με αυτόν τον τρόπο στη σκληρή κριτική που δέχεται για τις επιλογές του στην ανακύκλωση, στις προσλήψεις κ.λπ. από το σύλλογο των εργαζομένων, κάνοντας επίδειξη πυγμής και μεταφέροντας το μήνυμα ανάλογα με την περίσταση. Δημοσίως πάντως δεν παραδέχεται ότι η μετάταξη Γαϊτάνου έγινε με άλλα κίνητρα αλλά υποστηρίζει  πως «με δεδομένη την κάλυψη της θέσης της προϊσταμένης στα ΚΕΠ από άλλη υπάλληλο ο κ. Γαιτάνος δεν χρειάζονταν στη συγκεκριμένη υπηρεσία κι ως προϊστάμενος πάλι θα ασκεί τα καθήκοντα του καλύπτοντας το κενό στην υπηρεσία ανάπτυξης όπου χρειάζονταν».
 
Σκληρή ανακοίνωση των εργαζομένων
 
Με σκληρή ανακοίνωση απάντησε στην απόφαση του δημάρχου ο Σύλλογός εργαζομένων στους ΟΤΑ σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Ο Σύλλογός εργαζομένων στους ΟΤΑ καταγγέλλει το Δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη    για άκρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά,  αφού έφθασε στο σημείο να διώκει πολιτικά ακόμη και τον Πρόεδρο του Διοικητικού μας Συμβουλίου , μετακινώντας τον επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει τις επιλογές του στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων Υπηρεσιών του Δήμου αλλά  και λόγω της ενεργούς συμμετοχής του  στις επικείμενες εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
 Ο Δήμαρχος  δεν μπορεί να δεχτεί ότι θα υποστεί και δεύτερη ήττα μετά από αυτήν των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, διαδικασία στην οποία παρενέβη ενεργά υπέρ συγκεκριμένων υποψήφιων εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ,  οι οποίοι τελικά αποδοκιμάστηκαν από τους εργαζόμενους του Δήμου.
 Ο κ. Λαμπρινούδης από την αρχή της θητείας του εγκαθίδρυσε ένα προσωπικό - παραταξιακό επιτελείο από αιρετούς και κομματικά ημέτερους υπαλλήλους του Δήμου,  με το οποίο αποφασίζει παρακάμπτοντας όλα τα θεσμοθετημένα όργανα, θεωρώντας το Δήμο ατομική του επιχείρηση.
Ο Δήμαρχος Χίου δεν αντέχει την διαφορετική άποψη αλλά απαιτεί από όλους τους συνεργάτες του να ακολουθούν χωρίς σχόλια τις δικές του αποφάσεις – εντολές, ανεξάρτητα από την ορθότητά τους.   Έτσι ενοχλήθηκε αφάνταστα με τις θέσεις που εξέφρασε δημόσια ο Σύλλογός μας και χάνοντας την ψυχραιμία του αποφάσισε να τιμωρήσει για παραδειγματισμό όποιον αμφισβητεί τις επιταγές του .
Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ο Δήμαρχος Χίου ότι οι Υπάλληλοι του Δήμου Χίου δεν τρομοκρατούνται με τις διώξεις αυτές ούτε με τις απειλές που κατά καιρούς εκτοξεύει σε πολλούς από αυτούς. Αντίθετα όλα αυτά δυναμώνουν τη θέλησή τους  να αγωνιστούν για ένα Δήμο που να υπηρετεί τους Δημότες και όχι τους εργολάβους ,  να βοηθάει τους αναξιοπαθούντες και όχι τους ψηφοφόρους του Δημάρχου , να βελτιώνει το περιβάλλον αντί να το υποβαθμίζει  να θεωρεί την υγεία, την παιδεία , την καθαριότητα , την κοινωνική πρόνοια , δημόσια αγαθά και όχι εμπορεύσιμα είδη.
Ξέρουμε ότι με τις επιλογές μας αυτές θα βρεθούμε απέναντι από το Δήμαρχο,  ο οποίος έχει επιλέξει τον άλλο   δρόμο αυτόν που του υποδεικνύουν  τα όργανα του κομματικού σχηματισμού στον οποίο ανήκει , όμως είμαστε αποφασισμένοι να επιλέξουμε το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για τα συμφέροντα των συναδέλφων μας και των πολιτών της Χίου». 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ
 
"Η δημοτική αρχή της Χίου νόμισε ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση για να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις κρίσιμων για τη Χιακή κοινωνία έργων (π.χ. ανακύκλωση), για να προσλαμβάνει προεκλογικά ανθρώπους σε θέσεις δίμηνης απασχόλησης, για να ολισθαίνει ακόμη περισσότερο στον ανεξέλεγκτο αυταρχισμό, στην αδιαφάνεια, στο πολλαπλασιαζόμενο σύμπαν των ημιτελών της έργων.
Όπως και η μνημονιακή κυβέρνηση που την στηρίζει (και από την οποία στηρίζεται), λογάριασε χωρίς τους εργαζόμενους.  Υπό το κράτος πανικού για τον προβλεπόμενο από τους δημοκρατικούς θεσμούς έλεγχο των πεπραγμένων της που επίμονα και ανυποχώρητα ζητά το σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο Χίου, ξεπέρασε κάθε όριο κομματισμού, πολιτικού ρεβανσισμού, αυταρχικής καταπάτησης του δικαιώματος σε συνδικαλιστική δράση. Η εκδικητική μετακίνηση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο Χίου θα απαντηθεί από την κοινωνία και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο και δημοκρατικό βήμα. Αν νομίζουν κάποιοι από το τοπικό πολιτικό κατεστημένο ότι μπορούν με τον αυταρχισμό να περιορίσουν την αναγκαιότατη κριτική και κρίση των εργαζομένων στο ακραία προβληματικό έργο τους, έχουν κάνει μεγάλο λάθος.
Κάτι ακόμη. Δεν είναι νομίζουμε καθόλου τυχαίο που ο πρόεδρος του σωματείου είναι και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της αυτοδιοίκησης (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου στις τελευταίες εκλογές και υποψήφιος νομάρχης Χίου στο παρελθόν). Στις ενέργειες του σημερινού δημάρχου Χίου αποτυπώνεται ο πανικός από τις αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς που θα ενισχύσει το νικηφόρο αυτοδιοικητικό ρεύμα που θα εδραιώσει τη διαφάνεια, τη δημοκρατία, την απόδοση ευθυνών, το τέλος του κομματισμού. Καμία απόπειρα εκφοβισμού πολιτικού αντιπάλου δεν πρόκειται να σταματήσει την αποφασιστική ενίσχυση του  ρεύματος αυτού και στη Χίο". 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ