11.1.2021 12:58

Ανακούφιση αλλά και ανασφάλεια από το άνοιγμα των σχολείων

Επιπλέον μέτρα προστασίας ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί

Στα θρανία έπειτα από δίμηνη διακοπή η οποία επιβλήθηκε βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων τον περασμένο Νοέμβρη, επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας, εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Χίου αλλά και των νηπιαγωγείων.

Όπως ήταν λογική, η επιστροφή συνοδεύτηκε με τα ήδη γνωστά μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας και η συχνή χρήση αντισηπτικών υγρών αλλά και εντατικούς και σχολαστικούς καθαρισμούς από τις καθαρίστριες των σχολείων.

Πίεση για επιπλέον μέτρα

Ωστόσο η πρώτη ημέρα επιστροφής στα θρανία, ναι μεν αποτέλεσε ανακούφιση για γονείς και εκπαιδευτικούς, αφού όπως είπαν για σειρά σημαντικών λόγων επιβάλλονταν η διά ζώσης διδασκαλία, αλλά υπήρχε διάχυτο και το αίσθημα της ανασφάλειας.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον Διευθυντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου της Χίου και πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Μάρκο Σκούφαλο, η κυβέρνηση έχει επιδείξει σημαντική ολιγωρία στην λήψη μέτρων για την προστασία από την πανδημία.

«Στη Χίο τα μέτρα ακόμα δεν ήρθαν. Στη Χίο ήρθαν κάτι παγουρίνο. Τα διαγνωστικά τεστ γίνονται μόνο σε επίπεδο Περιφέρειας. Η πλατφόρμα του ΕΟΔΥ ναι μεν λειτουργεί αλλά λειτουργεί με ρυθμούς χελώνας. Αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι επαναλαμβανόμενα τεστ κάθε εβδομάδα ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία γενικότερη εικόνα», εξήγησε ο κ. Σκούφαλος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ