8.4.2016 15:06

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων για σεμινάρια εκπαιδευτικών

Καταγγελίες σχετικά με την παρεμπόδιση της συμμετοχής δασκάλων από τους διευθυντές τους,  σε επιμορφωτικά σεμινάρια που διεξάγονται στο νησί δέχθηκε ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων διευκολύνουν την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα σεμινάρια.

«Με αφορμή τα σεμινάρια που γίνονται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για επιμόρφωση στη φυσική και είναι σε εξέλιξη, μας έχουν γίνει καταγγελίες συναδέλφων ότι ορισμένοι διευθυντές δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από το νόμο 1566 για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Υποχρεώνονται συνάδελφοι είτε να διδάσκουν είτε να ασκούν φύλαξη στα κενά τους. Θεωρούμε ότι εφόσον τα σεμινάρια είναι γνωστά στην διεύθυνση κάθε σχολείου οφείλει η κάθε διεύθυνση σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων να οργανώσει τη λειτουργία του σχολείου. Ο Σύλλογος καλεί τους διευθυντές να κάνουν σεβαστά τα δικαιώματα των συναδέλφων και να μην τα καταπατούν», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ