3.7.2020 16:49

Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Συνάδελφοι/σσες  καταγγέλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης  να φέρει κατακαλόκαιρο νομοσχέδιο –έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων .Πάγια απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας  ,βάζοντας τους αγώνες στο «γύψο».

Το νομοσχέδιο ,με όσα έχουν διαρρεύσει ,ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή που θα επιβάλει το πλαίσιο περιορισμών των διαδηλώσεων.Θα επιτρέπει ή θα απαγορεύει μία δημόσια συγκέντρωση ,θα διαλύει μία κινητοποίηση,θα συλλαμβάνει και θα επιβάλει κυρώσεις στον «οργανωτή» υπεύθυνο της συγκέντρωσης ,αν δεν ακολουθεί πιστά το πρωτόκολλο.Υποχρέωση του διοργανωτή μιας κινητοποίησης θα είναι να κοινοποιεί έγκαιρα στις αρχές ,τα στοιχεία της διαδήλωσης,το σκοπό ,το δρομολόγιο και το χρόνο έναρξης και λήξης.Κατόπιν η αστυνομία θα μπορεί να απαγορεύσει μία δημόσια συνάθροιση ,αν κρίνει ότι «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια».Ακόμη θα θεωρείται «ιδιώνυμο αδίκημα» η συμμετοχή σε μία συγκέντρωση που θα έχει απαγορευτεί.Παραμονές της νέας οικονομικής κρίσης , θα κλειθούν πάλι τα μόνιμα υποζύγια να σηκώσουν το βάρος ,για να μη χαθεί ευρώ από τα θησαυροφυλάκια των επιχειρηματικών ομίλων.

Με πρόσχημα την παρεμπόδιση  της κυκλοφορίας πεζών και αυτοκινήτων ,θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου,να μη πληρώσουν αυτοί που κερδοσκοπούν είτε σε κρίση είτε σε ανάπτυξη.Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Το τσάκισμα των εναπομεινάντων εργατικών κατακτήσεων να συνοδευτεί από ένταση της καταστολής.Δεν απεμπολούμε το δίκιο μας,διότι κανείς δεν μας χάρισε τίποτα!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ