12.6.2020 10:48

Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας Οικοδόμων Χίου

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους που κάνουν ένα σημαντικό αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών μας! Ο αγώνας αυτός, γίνεται απέναντι σε ένα απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που συνεχίζει στα χνάρια των προκατόχων της, επιδιώκοντας να βάλει κάμερες στις σχολικές τάξεις, να αυξήσει τα παιδιά σε κάθε τάξη με αποτέλεσμα συγχωνεύσεις τμημάτων, σχολείων, απολύσεις εκπαιδευτικών. Επιχειρεί να εισάγει την αξιολόγηση της αγοράς, τις αξίες των επιχειρηματιών και των manager μέσα στο Σχολείο.

Ως Ταξική Ενότητα Οικοδόμων θέσαμε το θέμα να πάρει απόφαση το ΔΣ (5/6/2020) για στήριξη και συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης 9/6 γιατί η Παιδεία μας αφορά όλους. Η απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης, που ήταν πετυχημένη, πήρε χαρακτήρα γενικότερης διαμαρτυρίας στη Χίο σε κρίσιμα αιτήματα όπως η κατάργηση αντιλαϊκών ΠΝΠ της κυβέρνησης που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας, η απαίτηση όλοι να έχουν Εισόδημα, κανείς να μην μείνει άνεργος στη λαίλαπα που έρχεται. Οι κινητοποιήσεις ήταν μαζικές και συνεχίστηκαν μέχρι και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Η απάντηση της πλειοψηφίας ήταν "αλλά λόγια ν' αγαπιόμαστε": Ότι η ΑΔΕΔΥ στη Χίο δεν τους έστειλε στο email ή κάποιο κείμενο (λες κι αυτό είναι το θέμα), ότι παλιά δεν είχαν καλές σχέσεις με την ΑΔΕΔΥ και άλλες τέτοιες δικαιολογίες. Για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία, στα χνάρια και της εργοδοτικής ΓΣΕΕ και απέναντι στην Ομοσπονδία Οικοδόμων, βάζει πλάτη στο να μην προχωρούν αγωνιστικές αποφάσεις.

Με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε καλέσαμε τους συναδέλφους μας, πατεράδες και μανάδες των παιδιών μας να δώσουμε αυτή τη μάχη και αυτές που θα ακολουθήσουν και πήραμε μέρος στην κινητοποίηση.

Οι συνάδελφοι χρειάζεται να βγάζουν συμπεράσματα από την άρνηση συμμετοχής στους αγώνες τη στιγμή που η πλειοψηφία έχει μετατρέψει το σωματείο σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που συλλέγει λεφτά από επιχειρηματίες για την υγεία και το νοσοκομείο, συμβάλλοντας στο να ανοίγει ο δρόμος για να βάλουν χέρι κάποιοι στην ταχύτερη ιδιωτική λειτουργία του.

Όλοι σε θέση μάχης, οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ