5.8.2020 13:01

Ανακοίνωση - καταγγελία συνταξιούχων ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά

«Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι» και τι βόδι, μετρούσες τα παϊδια του, μετά τις περικοπές 10 χρόνων, από τον ιδρώτα των συνταξιούχων, με 30 και 40 χρόνια δουλειάς στην οικοδομή, στα εργοστάσια, στο χωράφι, στο γραφείο, στις φουρτουνιασμένες θάλασσες, στο μικρομάγαζο, από την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, με τα δομημένα ομόλογα, το PSI, έχουν μειώσει τις συντάξεις μας πάνω από 40%.

H κοροϊδία ξεκίνησε με τις αυξήσεις στις επικουρικές και διόρθωση της αδικίας από τις παράνομες περικοπές σε όσους είχαν υποστεί και έδωσαν μόνο από το Νοέμβρη του 2019 ενώ δικαιούνταν για τρία χρόνια. Με απόφαση της κυβέρνησης και δια στόματος του πρωθυπουργού μας ανακοινώνεται από το βήμα της βουλής, ότι ούτε και αυτά τα κουτσουρεμένα αναδρομικά για το 11μηνο 10/6/15 έως 11/5/16, που επιδίκασε το ΣΤΕ για όλους τους συνταξιούχους των 3,9 δις ευρώ θα αποδώσουν δοθεί μόνο 1,4 δις ευρώ, μόνο για τις κύριες συντάξεις, δεν θα αποδοθούν για τις καταργημένες 13η και 14η σύνταξη, τις επικουρικές, του ΕΚΑΣ.Η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων, που είναι κάτω από 1000 ευρώ δεν θα πάρουν ούτε ευρώ. Κούρεμα 65%.Παρ’ότι λιγοστεύουμε γιατί μεγαλώνουμε ηλικιακά, δεν παραιτούμαστε απ’ όσα μας άρπαξαν όλες οι κυβερνήσεις Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,Ν.Δ από το 2012 διότι τα έχουμε πληρώσει και δεν μας τα χάρισε κανένας δανειστής. Δεν λέμε περασμένα-ξεχασμένα. Με τους ν.4051 και 4093/12 καταργήθηκαν η 13η και η 14η σύνταξη και μειώθηκαν κύριες και επικουρικές, μια απώλεια που έχουμε εφ’ όρου ζωής,  600 εκ. ευρώ το μήνα, 7,2 δις ευρώ το χρόνο.

Μειώνουν τα αναδρομικά λένε διότι δεν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια. Έχουν το θράσος να λένε ότι οι συνταξιούχοι δεν είχαμε απώλειες το τρίμηνο της καραντίνας.

Η μεγαλύτερη απώλεια, η απώλεια της ζωής, ήταν για τους συνταξιούχους και εξαιτίας της πανδημίας και εξαιτίας του δημόσιου συστήματος υγείας, με την έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπου τα νοσοκομεία είχαν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου.

Αντί να υλοποιήσουν την απόφαση του ΣΤΕ επί ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 που δικαίωνε όλους τους συνταξιούχους, έφεραν το νόμο λαιμητόμο 4387/16 του Κατρούγκαλου, που τους απάλλασσε από νομικά κολλήματα για την μη αποκατάσταση των συντάξεων.

Το ΣΤΕ με την πιλοτική δίκη μετά την ψήφιση του 4387/16, έβγαλε νόμιμες όλες τις περικοπές και μόνο για το διάστημα 10/6/2015 έως 11/5/2016 δικαίωσε όλους τους συνταξιούχους .ΟΜΩΣ!!Παλιά τους τέχνη κόσκινο! Προκαλούν τον κοινωνικό αυτοματισμό, ότι θα διαμαρτυρηθούν οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι, αυτοί που χρηματοδοτούν τον ΕΦΚΑ, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, που τρώνε από το τσουκάλι του συνταξιούχου πατέρα και παππού!

Ο ΕΦΚΑ δεν έχει έσοδα λόγω των εισφοροαπαλλαγών των επιχειρηματικών ομίλων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ