11.3.2016 20:34

Ανακατατάξεις στη ΒΙ.ΑΛ. φέρνουν οι αυξημένες ροές μεταναστών

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ 800 ΑΤΟΜΑ ΜΕΛΕΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ HOTSPOT ΛΙΤΣΑ ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στην κοινή διαπίστωση ότι το νέο Hotspot απαιτεί άμεσες αλλαγές προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές κατέληξαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν στελέχη της Δημοτικής Αρχής με τη νέα συντονίστρια του Κέντρου Λίτσα Αρσενοπούλου.

Η απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει φρένο στη ροή των μεταναστών από τα νησιά προς τον Πειραιά, δημιουργεί επιπλέον ζητήματα με πρώτο και κυριότερο το στεγαστικό, αφού οι υπάρχοντες χώροι λειτουργούν οριακά ως προς  τη χωρητικότητά τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο Hotspot του Χαλκειούς, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στην αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του hotspot, που ναι μεν παραχωρήθηκε στο Υπουργείο αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε.

Η σκέψη στον εναπομείναντα ελεύθερο χώρο, θα μπορέσει να δημιουργηθεί μία επιπλέον δομή φιλοξενίας αντίστοιχης της Σούδας, προσφέροντας επιπλέον δυνατότητα φιλοξενίας 800 περίπου ατόμων, ήταν κάτι που αποφασίστηκε να διερευνηθεί στο άμεσο μέλλον.

Επιπλέον η κα. Αρσενοπούλου εξέφρασε την πρόθεσή της να ασκηθεί πίεση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να παραχωρεί μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων για πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε να αποφεύγονται καταστάσεις συνωστισμού στις δομές φιλοξενίας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ