14.2.2017 13:04

Ανακάλυψαν την τέχνη των ζωγραφιστών ταβανιών των αρχοντικών της Χίου

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοντά τους κρυμμένους θησαυρούς που κρύβονται στο κέντρο της πόλης, είχαν οι μαθητές της Πολιτιστικής Ομάδας του 1ου Γενικού Λυκείου Χίου που υλοποιεί το πρότζεκτ «Χίου, περιήγηση και φωτογράφιση». Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές επισκέφθηκαν ένα από τα παλιά αρχοντικά του νησιού στην οδό Ροδοκανάκη όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να φωτογραφίσουν τα μοναδικά ζωγραφιστά ταβάνια.

Ξεναγός τους ο κατ΄εξοχήν γνώστης του θέματος Νικολής Φράσκος, που τους εξήγησε την τέχνη και την τεχνική των ζωγραφιστών ταβανιών.

«Θαυμάσαμε τα υπέροχα ταβάνια, και αναρωτηθήκαμε πόσα τέτοια άραγε έχουν χαθεί στον βωμό της ανοικοδόμισης και πόσα ακόμη θα χαθούν.Μήπως πρέπει να ξεκινήσει μια προσπάθεια συλλογής, φωτογράφισης, καταγραφής και τελικά έκδοσης ενος τόμου με αυτό το υπέροχο υλικό; 
Φορεις της Χίου, ακούει κανείς; Η πολιτιστική ομάδα του 1ου ΓΕΛ σας προκαλεί και είναι έτοιμη να βοηθήσει»,
ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό ο καθηγητής Π. Σαλιάρης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ