29.6.2016 10:10

"Αναίμακτη" η πτώχευση του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ για τη Χίο

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Χωρίς απώλειες για την τοπική κοινωνία και οικονομία, περνά η αίτηση ένταξης στο Άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα  της Μαρινόπουλος ΑΕ.

Τα σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη Χίο και φέρουν το όνομα της συγκεκριμένης εταιρείας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον "π" ο . Μονιούκας, έχουν μόνο το franchise. Φέρουν μόνο την επωνυμία και ουδεμία σχέση έχουν οικονομικά τουλάχιστον με την ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

"Εμείς σαν εταιρεία δεν έχουμε καμία σχέση με τη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Έχουμε δικό μας ΑΦΜ και δική μας πολιτική. Με τη μητρική εταιρεία μόνο την ταμπέλα έχουμε κοινή" ανέφερε σε δηλώσεις του στον "π", διαβεβαιώνοντας ότι οι εξελίξεις στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ δεν θα επηρεάσουν στο ελάχιστο τα ντόπια σούπερ μάρκετ και το προσωπικό που  απασχολείται σε αυτά.

Η πτώχευση

Όπως δημοσιεύθηκε στον αθηναϊκό τύπο, , η αλυσίδα κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, αρχικά στο άρθρο 99 και στη συνέχεια για το Αρθρο 106Β - δηλαδή πτώχευση εν λειτουργία- και για προστασία από τους πιστωτές της.   Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, με αυτή την κίνηση η αλυσίδα προστατεύεται από τους πιστωτές της καθώς αναστέλλονται τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του. Η συγκεκριμένη επιλογή ήταν η τελευταία που είχε απομείνει στην εταιρεία προκειμένου να διασφαλιστούν τόσο οι θέσεις εργασίας, όσο και τα συμφέροντα των προμηθευτών.

Εξελίξεις στη Χίο

Ο κ. Μονιούκας ανέφερε στον "π" ότι προφανώς το επόμενο διάστημα θα κατέβει από τα σούπερ μάρκετ της Χίου η ταμπέλα και προανήγγειλε εξελίξεις επί τω βελτίω.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ