3.8.2016 10:06

Αναχωρούν 300 αλλά οι αφίξεις συνεχίζονται

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τη δέσμευση για την άμεση μετεγκατάσταση 300- 400 ατόμων από τη Χίο μετέφερε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Δήμαρχο Χίου Μ. Βουρνού. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη μεταφορά ατόμων που πληρούν τις προϋποθέσεις μετεγκατάστασης στην Αθήνα, στο πλαίσιο της άμεσης ανακούφισης της Χίου από το προσφυγικό.

Ο Δήμαρχος έθεσε επίσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα ζητήματα ασφαλείας που εγείρει το προσφυγικό πρόβλημα και με τα οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το γραφείο του Υπουργού.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για το νησί, πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη και τον καρπό των συνεχών προσπαθειών και επαφών του Δήμου για να δοθεί μια λύση στο όλο θέμα», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Βουρνούς.

Συνεχίζονται οι αφίξεις

Παρά πάντως τις διαβεβαιώσεις του ΠτΔ στον Δήμαρχο Χίου οι αφίξεις συνεχίζονται κανονικά αφού το πρωί της Τετάρτης 32 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στην παραλία της Βοκαριάς στα Νένητα με 2 από αυτούς να μεταφέρονται στο «Σκυλίτσειο» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στη Χίο ανέρχεται σε 2.700 άτομα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ