14.10.2014 11:41

"Ανάγκη ουσιαστικής διαβούλευσης για το Χωροταξικό των Καμποχώρων"

Την ανάγκη επίσημης ενημέρωσης από τον δήμο και ουσιαστικής διαβούλευσης για το ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης) των Καμποχώρων, τονίζει η Ερμιόνη Φρεζούλη, δημοτική σύμβουλος με τη Χιακή Συμπολιτεία, με αφορμή την ανακοίνωση της δίμηνης προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων επί του παραπάνω σχεδίου. 

Όπως αναφέρει η Ερμιόνη Φρεζούλη:

«Την Πέμπτη βγήκε σε διαβούλευση το ΣΧΟΟΑΠ Καμποχώρων (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης). Ελπίζουμε ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρξει η σχετική επίσημη ενημέρωση των πολιτών από το Δήμο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τις υπηρεσίες. 
Καθώς η σημασία των ΣΧΟΟΑΠ είναι τεράστια, αφού καθορίζουν, μεταξύ άλλων, και τα έργα που θα γίνουν την επόμενη πενταετία,

Kαθώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε όχι μόνο τη σημασία του, αλλά και το τι ακριβώς είναι, τι περιλαμβάνει, και πόσο θα μας επηρεάσουν όσα θα προβλεφθούν τελικά,

Kαθώς θεωρούμε ότι είναι ευθύνη του Δήμου και των υπηρεσιών να ενημερώσουν τους κατοίκους και τους καλέσουν σε ανοιχτές συζητήσεις διαβούλευσης θέλουμε να πιστεύουμε ότι άμεσα οι αρμόδιοι θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση (που απαιτεί προηγουμένως σε βάθος ενημέρωση) για να καθορίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι τα όσα θα προγραμματιστούν και θα γίνουν στον τόπο τους».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ