25.1.2013 16:41

«Αναγκαιότητα η συνέχιση των ΚΗΦΗ»

Την αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, επισημαίνει σε δελτίο Τύπου ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός των υπαλλήλων. 

«Με πομπώδη και εμφατικό τρόπο ο υπουργός  Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος  ανακοίνωσαν από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη την παράταση των Προγραμμάτων για τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) μέχρι τις 31-12-2013 αξιοποιώντας το έμπειρο υπάρχον προσωπικό αλλά και εξυπηρετώντας τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πέρασαν ήδη δύο μήνες και τόσο τα προγράμματα όσο και οι εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, εμπαιζόμενοι από την ανικανότητα και αναλγησία της συγκυβέρνησης με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνέχιση της φροντίδας δεκάδων αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από τους απλήρωτους και χωρίς καμία σύμβαση που να τους κατοχυρώνει εργαζόμενους. 

Ο κίνδυνος για τη συνέχιση των προγραμμάτων αυτών που εξυπηρετούν και στο νησί μας κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές είναι πλέον προφανής.

Προφανής όμως είναι και ο εμπαιγμός των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν πέραν από την επισφάλεια και τον κίνδυνο να απολέσουν την ιδιότητα του ανέργου από τον ΟΑΕΔ αφού οι παλαιές συμβάσεις τους έληξαν και οι νέες ουδέποτε υπογράφηκαν.

Ο Σύλλογος μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους συναδέλφους μας εργαζόμενους στο ΚΗΦΗ Χίου και καλούμε την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή Χίου να δώσουν τέλος στην ομηρεία των εργαζομένων».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ