2.3.2017 9:13

Αναγκαία η απόκτηση τμήματος του Χωρέμικου

Τα χαρτιά του σχετικά με την πρόθεση του Δήμου να αποκτήσει τμήμα του ιστορικού κτήματος  της οικογένειας Χωρέμη, στο κέντρο της πόλης της Χίου, άνοιξε στον τηλεοπτικό φακό του politischios.gr ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.

Χαρακτηρίζοντας το κτήμα ως συμβολικό και μέγιστης σημασίας για το νησί ο κ. Βουρνούς εστίασε στην ανάγκη απόκτησης τμήματός του ώστε να διασφαλιστεί ότι ο χώρος θα παραμείνει αδόμητος και σε κοινή χρήση στο μέλλον.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη κοινοχρήστων χώρων. Εμείς στοχεύουμε στην απόκτηση 7,5 στρεμμάτων από τα 32 στρέμματα που είναι όλο το κτήμα. Η απόκτηση σε συνδυασμό με το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης θα προσφέρουν στους Χιώτες έναν σοβαρό και μεγάλο κοινόχρηστο χώρο στην καρδιά της πόλης», εξήγησε ο ίδιος.

Ερωτώμενος για το συνολικό κόστος της αγοράς ο κ. Βουρνούς επεσήμανε ότι αυτό θα καθοριστεί από τους εκτιμητές του Υπ. Οικονομικών σε συνδυασμό με το μοντέλο χρηματοδότησης που θα αποκτήσει ο Δήμος.

«Έχουμε έρθει σε επαφή με το Πράσινο Ταμείο και υπάρχουν προοπτικές χρηματοδότησης του Δήμου», κατέληξε ο Δήμαρχος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ