7.6.2016 16:44

Ανάγκα και ξενοδόχοι πείθονται

ΛΕΝΕ «ΝΑΙ» ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ

Η κατακόρυφη πτώση του τουρισμού από το εξωτερικό  στρέφει και τους Χιώτες επαγγελματίες ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων στην εκμετάλλευση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, πολύ δε περισσότερο φέτος που υπάρχει και η απόφαση για επιδοτούμενο κοινωνικό τουρισμό στα νησιά που δέχονται επιπτώσεις από την προσφυγική κρίση.

Οι λίγοι ...

Η Χίος παραδοσιακά, είχε ελάχιστες συμμετοχές στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού κι αυτές ήταν κυρίως από ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μέχρι και πριν από δυο χρόνια ήταν μόλις δυο οι επαγγελματίες που συμμετείχαν στα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού με τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες να... απέχουν.

Χαρακτηριστικό αυτής της τάσης η οποία μέχρι και τώρα συνεχίζεται όπως δείχνουν τα στοιχεία, είναι πως στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ μόλις 4 ξενοδοχεία και καταλύματα της Χίου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για κοινωνικό τουρισμό.

θα γίνουν πολλοί

Με την υπογραφή του ΦΕΚ και τη δημοσίευση του στην εφημερίδα της κυβέρνησης, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Χίου, και εμμέσως και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, θα μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα με το οποίο οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού που θα επιλέξουν το νησί μας θα δικαιούνται χωρίς καμία επιβάρυνση από τους ίδιους 5 επιπλέον μέρες διακοπών (συνολικά 10).

Το παραπάνω μέτρο σε συνδυασμό με τα αρνητικά νούμερα της φετινής τουριστικής κίνησης έχει στρέψει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών στα προγράμματα Κοινωνικού τουρισμού." Θα υπάρξει συμμετοχή από τα μέλη μας. Παλιά δεν μας ενδιέφερε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τα δεδομένα όμως  έχουν αλλάξει. Θα βάλουμε κι εμείς ξενοδοχεία μας φέτος. Η κατάσταση είναι τραγική τουριστικά. Ο Καρφάς είναι μια άδεια πόλη, μια άδεια παραλία" δήλωσε στον "π", ο Π. Φεγγουδάκης, πρόεδρος των ξενοδόχων της Χίου μιλώντας και για τα ξενοδοχεία του Ομίλου Φεγγουδάκη.

Από τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων, αντίστοιχα, τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει πιο εμπεριστατωμένα ενημέρωση των μελών του, ενώ παράλληλα όπως σημείωσε ο πρόεδρος Δ. Κιτριλάκης, μέσω της ΟΕΒΕ θα πραγματοποιηθεί μια προωθητική προσπάθεια ώστε να αυξηθούν τα καταλύματα που συμμετέχουν.

Τα τσάρτερ που έφυγαν κι εκείνα που ακόμη και τώρα, αρχές Ιουνίου, έρχονται με μερικές δεκάδες επιβάτες μετατρέπουν σε μοναδική ελπίδα σωτηρίας τον εσωτερικό τουρισμό και την αύξηση του. Ο Έλληνας βέβαια εν μέσω κρίσης το τελευταίο που σκέφτεται και διαθέτει, είναι χρήματα για διακοπές, όμως η επιδότηση μέσω του κοινωνικού τουρισμού γεννά ελπίδες. Το κλείσιμο της σεζόν θα δείξει οι ελπίδες ήταν... φρούδες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ