14.10.2013 10:31

Αναδεικνύεται το μεγαλείο της

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Παρελθόν αποτελεί από την προηγούμενη εβδομάδα η εικόνα εγκατάλειψης της κεντρικής εισόδου του Κάστρου που επί χρόνια αποτελούσε προσβολή τόσο για τον μόνιμο κάτοικο όσο και για τους επισκέπτες του νησιού.

Η ανάδειξη και αποκατάστασης του μεγαλείου της γέφυρας έφερε στην επιφάνεια έναν καλά κρυμμένο θησαυρό που μετά τις τελευταίες εργασίες δένει απόλυτα με το ιστορικό περιβάλλον του χώρου.

Τα 6 συνολικά ημικύκλια στερεώματα αλλά και η επένδυση της γέφυρας με θυμιανούσικη πέτρα έκριναν το εγχείρημα της δημοτικής αρχής ως επιτυχές, αφού εκτός της καλαισθησίας το έργο προσφέρει άνετη πρόσβαση στους επισκέπτες και τους κατοίκους του Κάστρου.

Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα αγνοείται η τύχη της πόρτας Maggiore η επιδιόρθωση της οποίας κρίνεται αναγκαία αφού η εικόνα που παρουσιάζει μάλλον δεν συμβαδίζει με τις μέχρι σήμερα εργασίες στο φρούριο της πόλης.

Επόμενο βήμα σύμφωνα με τη δημοτική αρχή θα είναι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου με γκαζόν και φυτά ενώ αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων που θα δώσουν άλλη αίσθηση κυρίως τις νυχτερινές ώρες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ